Mitralis stenosis

Mitralis stenosis

Mitral valve stenosis
Mitral valve stenosis

Mitrális billentyű stenosis egy krónikus reumatikus szívbetegség, ami egy vagy több támadást a reumás láz, amely megteremti merevsége és deformációja a szívbillentyűk. Ennek eredménye tükröződik a stenosis és regurgitáció, és néha mindkettő. Mitrális szelepeket érintettek 50-60%-ában, sérüléseiről társult mitralis és aortabillentyű merülnek fel 20%-ában, a kár csak az aorta szelepek 10%-ában. Trikuszpid szelepek éppen beteg a mitralis és aortabillentyű és 10%-ában. Arteria pulmonalis szelepek ritkán érinti.

A klinikai kép mitrális

A legkorábbi jele organikus betegség súlyos szívbillentyű van kifejezve zörej, azonban a legkorábbi adatok a jelentős hemodinamikai szívbillentyű károsodást találtak vizsgálata során az X-ray, átvilágítás, EKG. Ily módon képes megtalálni a legkorábbi növekedése koszorúér sinus. És alapos fizikai megállapításai lehet nagy előnyt a diagnózis, amikor a szívbillentyű-betegség.

Az eljárás tünetmentes szívbillentyű betegség:

Megelőzése mitralis stenosis

Megújítása az akut reumás láz lehet előzni.

Kerülje a streptococcus fertőzés.

Állandó antibiotikum megelőzése válogatott betegek 35 évesnél fiatalabb, és akik tudják, ki voltak téve a streptococcus fertőzés.

Gyors és megfelelő kezelése által okozott fertőzések hemolitikus streptococcus.

A betegeknek azt kell adni tanácsot helyreállítása fogak, urogenitális traktus, a lehetséges sebészet, stb. Ily módon meg lehet akadályozni bakteriémia és szubakut bakteriális szívbelhártya-gyulladás.

Általános intézkedések A mitralis stenosis

A beteg magyarázatához szükséges esetleges csökkentésének lehetősége, fizikai képessége az élet későbbi szakaszában. A vizsgálat során a betegek mutatható változások a pajzsmirigy, akkor ezek a szerek vérszegénységet, és szívritmuszavarok, azt fenn kell tartani az általános egészségi állapot és elkerülhető az elhízás és a túlzott fizikai fáradtság.

Több mint 75%-ánál mitralis stenosis voltak nők, akik fiatalabb, mint 45 év. Még egy viszonylag csekély mértékű szűkület nyilvánul meg bizonyos hallgatózási megállapítások. Ha a szelep szűkül kevesebb, mint 1,5 cm betegeknél dyspnoe és zavarja. Rövid diasztolés intervallum alatt tachycardia tükröződik hiányában kamrai tölteléket. Ezért a szív teljesítmény kisebb, és a vérmintát a pitvarban, tüdő vénák és hajszálerek. Tehát van egy állandó pulmonalis torlódás, és a tünetek sokkal kifejezettebb. Fekve folyamán az éjszaka vezet további növekedéséhez vér mennyisége a tüdőben, paroxizmális éjszakai nehézlégzés, vagy Izzadást folyadék tüdő alveolusokban és akut tüdőödéma. Ez akkor is előfordulhat súlyos tüdő torlódás következtében akut bronchitis vagy akut légúti fertőzés miatt a előfordulása szubakut bakteriális szívbelhártya-gyulladás vagy akut reumás carditis. Ennek eredményeként a hosszú távú fenntartására pulmonalis vénás nyomás vezet a megnyitását anastomosis között a tüdő és a hörgők vénák a formájában a bronchialis szubmukozális varixok.

Ötven 80%-A betegek paroxizmális vagy krónikus pitvari fibrilláció, amely felgyorsíthatja a előfordulása nehézlégzés és tüdő ödéma. Ennek eredményeként a trombus képződés a bal pitvarban Húsz betegek 30%-a későbbi időszakban tekintette agyi, zsigeri és perifériás artériák.

A 40-50%-ánál alakult jobb kamra hypertrophia dilatáció és dekompenzáció. Ez vezet a tipikus tüneteit jobb szívfél dekompenzáció.

Egyes betegekben a eddig ismeretlen okokból tüdő arteriolák összehúzódásakor csökkentésére és így megnöveli a nyomást a tüdőartéria és felgyorsítja a fejlesztését jog szív dekompenzáció. Ezek a betegek könnyen nehézlégzés mert esedékes kevésbé perctérfogat használt nagy fáradtság és gyengeség az erőfeszítés.

A kezelés a mitralis stenosis

Zárt valvulotome mitrális ajánlott csak abban az esetben, ha a tünetek által okozott mechanikai obstrukció a mitrális, és nem azért, mert mitrális elégtelenség. Mitralis billentyű csere javallt esetén stenosis és regurgitáció. Ha vannak jelei mitralis stenosis nélkül szisztolés zaj nehéz elhinni, hogy vannak jelei mitralis regurgitáció. A magas vérnyomás és EKG aorta elváltozások jelei kísértek a bal kamrai hipertrófia, de ha esetében mitralis stenosis van egyforma jeleket. Azonban, ha a felső A szív van egy mérsékelt szisztolés zörej, a diagnózis értelmezésétől függ, a teljes megállapítások.

Speciális diagnosztikai vizsgálat hasznos lehet nehéz eseteket. Ezek a következők: angio-kardiográfia, festék hígító ívben, bal szívfél katéterezés és a bal kamrai görbe nyomjelző vagy a bal kamrai elégtelenség. Sebészeti beavatkozás javallt közepesen súlyos esetekben, amikor csak könnyű terhelésre légszomj és a fáradtság. Ez azért van, mert az oka mitralis stenosis igen különböző, és mivel a jelentős halálozás (3-5%), valamint a frekvenciáját újrateremtését szűkület.

A prognózis mitrális

Ismételt reumás láz bármikor okozhat végzetes szívelégtelenség. Állandó fenyegetést nyilvánul kifejlesztésének a lehetőségét a bakteriális szívbelhártya-gyulladás.

Általában súlyos mitralis stenosis meghalni tartós szívelégtelenség, a harmincas-negyvenes évek, és miután hosszú ideig az általános inkompetencia.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Mitral valve stenosis
Close