Tricuspidalis atresia

Tricuspidalis atresia

Tricuspid atresia
Tricuspid atresia

Tricuspidalis atresia fordul elő egy nagyon kis százaléka az újszülöttek (kb. 0,005%). A betegek többsége ezt a feltételt más szívbetegség. Tricuspidalis atresia fordulhat elő, mint egy elszigetelt hiba, akkor a társult arteria pulmonalis stenosis és a pitvari septum hiba vagy társult kamrai sövény defektus vagy nyitott ductus arteriosus persistens. Vér a jobb pitvarból bejut a bal pitvarba, jön a tüdőben és átmegy a kamrai sövény hiányosságot a jobb kamrai vagy abban az esetben, ha ez egy kezdetleges a jobb szívkamrai és tüdő artéria ebben az esetben áthalad a ductus arteriosus az aortából persistens be a kisvérkör. Tricuspidalis atresia megakadályozza a szív, hogy a kínálat a szervezetben a vér oxigénnel dúsított. Ez a hiba fordul elő a születés előtt, mert tricuspidalis nem bontakozhat ki megfelelően. Mivel a vér nem tud áramlani a keresztül tricuspidalis billentyű, a jobb kamra nem fejlődnek. Babák született tricuspidalis atresia abroncs könnyen, van kékes bőr és gyakran fullad.

A teszt hozhat létre egy erős, apikális impulzus és szisztolés zörej és tril végig a bal szélén a szegycsont, majd cianózis, polycythaemia és vastagabb ujjak.

Az EKG Trikuszpid atresia

EKG mutatja az elektromos tengely eltérés vagy a bal kamrai hipertrófia. A végleges diagnózis szükséges ahhoz, hogy a szív-katéteres angiográfia és cardiograph. Ha ez egy alacsony tüdő véráramlást, a módszer a választás a anastomosis között a. Subclaviae és pulmonalis artériát. Eddig nem bizonyult hasznosnak anastomosisok között jobb pitvar és a pulmonalis artériát.

Tricuspidalis atresia kezelés

Amint fennállásának megállapításához tricuspidalis atresia baba vehetnek részt az újszülött intenzív osztályon, ahol a baba lélegzik segítségével a légzés gép és felkészült a műtétre. Az első művelet, ha szükséges, mesterséges sönt helyezzük folyamatosságának fenntartása érdekében a vér a tüdőn keresztül. Egy rövid szünet után, a gyógyulás a gyermekek kardiológus döntik el, megy a másik műveletre Hemifontan eljárások vagy Glenn sunt, amely összeköti 1/2 vénák folytató vér alacsony oxigén közvetlenül a pulmonalis artériát. A végén jön a Fontan eljárás, amelyben a többi a vénák szállítják a vért, a kis mennyiségű oxigén közvetlenül kapcsolódik a tüdő artéria és ő továbbá hordozza, hogy a vér a tüdőbe.

A prognózis a Trikuszpid atresia

A műtét után a beteg állapota javul, de okozhat komplikációk, mint például aritmiák, laza széklet, hogy az utolsó a négy hosszú ideig, folyadékgyülem a hasüregbe, a pangásos szívelégtelenség, elzáródása a mesterséges sönt, cerebrovascularis vagy hirtelen halál. A prognózis nem jó szempontból az élet.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Tricuspid atresia
Close