Echokardiográfia

Echokardiográfia

Echocardiography
Echocardiography

Echokardiográfia vagy szív ultrahang egy nem invazív, fájdalommentes módszer, nem igényel speciális készítmény nincs káros hatása, és lehet alkalmazni korai életkorban, és ha szükséges vizsgálatot meg lehet ismételni veszélye nélkül károsítja a szövetet.

Echokardiográfia egy olyan technika, amely gyorsan létrehoz egy pulzáló hanghullámok ultramagas frekvencia.

Amikor ezek a hullámok találkoznak tárgya különböző sűrűségű egyes hullámok ugrál vissza visszhang és megjelenik egy oszcilloszkópon vagy mozgó papír, amely meghatározza a különböző struktúrák a szív.

Ez a fajta az értékelést ad fontos információkat a morfológiája és funkciója a szívizom, szívbillentyűk, szív üreg mérete, a sebessége a vér áramlását a szív és a főbb ereket. Doppler technika lehetővé teszi láthatóvá a vér áramlását és sebességét a szív üregeiben és az erekben.

Echokardiográfia segítségével az ő 2D, 3D képeket és Doppler kezeli, hogy a szívverés. Echokardiográfia időnként használ egy kis mennyiségű sós hogy azok fecskendezze vénájába azért, hogy érvényteleníti a zavar a bordák. Echokardiográfia olyan vizsgálat, amely nincs különösebb előkészület, kivéve, hogy nem szabad enni és inni pár órával a echokardiográfia. Alatt Echokardiográfia kérheti, hogy módosítsa álláspontját, illetve, hogy tartsa vissza a lélegzetét egy rövid ideig. A nyomás a szonográfus lehet egy kicsit magasabb, de annak érdekében, hogy jobb képet a szíved.

Meg rendkívüli jelentősége a észlelése és értékelése, valamint a hatásait eltérő bánásmód szívbetegség echokardiográfia esetén alkalmazható:

Betegségei a szív szelepek.

Cardiomyopathia.

Szívelégtelenség.

Veleszületett és szerzett szívhibák.

Szívinfarktus.

Betegségek szívszövet (szívburok).

A gyulladás és más betegségek a szívizom (szívizomgyulladás).

Értékelése szívbetegsége magas vérnyomás.

Az értékelés a nagy erek elhagyó szív (atherosclerosis, aneurizma ...).

Szívritmuszavarok.

Kimutatása trombotikus és tumor tömege a szívben.

Teljesen fájdalommentes nyomás jeladó a mellkason kapunk képet a szív az ultrahang képernyőn. Becsült méret, megjelenés és a mobilitás a szív üregek, egyes szív-fal, a megjelenés és a funkció a szívbillentyűk és a nagyobb erek elhagyja a szívet. Echokardiográfia lehetővé teszi való jelenlétének kimutatására bármilyen idegen tömege a belsejében a szív és a szív szöveteiben. Hála a Doppler-effektus és szerezzen információt irányát, sebességét és jellemzői a véráramlás a szív-és ki tudjuk számítani a nyomás a szív üregeiben és a lungs.Echocardiography jelenleg az egyik legfontosabb diagnosztikai módszert mint első vonalbeli kimutatására szívbetegségek, mert ez ad egy csomó információt, egy fájdalommentes, ártalmatlan és gyors módszer.

Száma és minősége által szerzett információk Echokardiográfia klasszisokkal felülmúlni a többi diagnosztikai módszerek és majdnem egy kardiológiai vizsgálat nem végezhető el nélküle. Javasoljuk, hogy a szívbetegek és speciális népességcsoportok (a sportolók és az emberek foglalkozások közérdekű, pilóták, buszvezetők, a mozdony mérnök.)

Echocardiographia a sport

Hirtelen szívhalál a fiatalok, akik részt vesznek a sport az egyik legtragikusabb esemény. Azt is fontos szociális és egészségügyi problémája médiavisszhangot, mert van egy látszólag egészséges populációban. Hirtelen szívhalál jelentkezik alatt vagy közvetlenül utána a nagy intenzitású fizikai aktivitást. American College of Cardiology tekinthető, hogy a fő cél vizsgálata sportolók megkezdése előtt a fizikai aktivitás, felderítése néma szív-és érrendszeri betegségek vezethet a hirtelen szívhalál. Felfedezése fennálló szívbetegség a sportolók echokardiográfia gyakran vezet a teljes körű leállítását a sport-ben annak érdekében, hogy csökkentsék a kockázatát hirtelen halál. Másrészt a téves diagnózis szívbetegség is vezethet eltávolítása sportolók sporttevékenységek, megfosztva őt a sok előnnyel jár, hogy a sport hozza.

Szív ultrahang vagy echokardiográfia nem invazív és könnyen megismételhető módszerek sport kardiológia széles körben használják megkülönböztetésére változásai a szív okozta alkalmazkodás a stressz és a kóros elváltozásokat. A magas szintű fizikai aktivitás vezethet fokú morfológiai és funkcionális változásokat, amelyeket az úgynevezett "atlétikai szív", és megfigyelt-ban körülbelül 50%-át edzett atléták. Ezek a változások magukban méretének növelése a szív üregek, növekvő fal vastagsága bal és a jobb szívkamrai és bal pitvar méret, de a konzervált szisztolés és diasztolés funkció. az alakja és mérete a változás attól függ, hogy milyen típusú és intenzitásától sport edzés és jellemzően enyhül befejezésének gyakorlat.

Rutinszerű alkalmazása echocardiographia a sportolók nem vezetett jelentős számának növekedése az észlelt hipertrófiás kardiomiopátia kapcsolatos alapvető áttekintést. A sportolók nem szubjektív panaszok nélkül, családi vagy jelentős szív-és érrendszeri betegségek, a szokásos fizikális vizsgálat és a normál EKG, echokardiográfia korlátozott további diagnosztikus értéke a magas ára az értékelést, amely megakadályozza, hogy a széles körű alkalmazását. Azt találtuk, hogy széles körben használják az ultrahang növekedéséhez vezet a hamis pozitív vagy hamis negatív eredményeket. Echokardiográfia vizsgálata a szív ajánlott, hogy élsportolók részt vevő intenzív sport-tevékenységek, amelyek elősegítik, vagy vezethet megjelenése egy meglévő szívbetegség. Azonban az igény az ismételt vizsgálatok és értékelés ezen a sportolóknak a tünetek hiányában, normál fizikális vizsgálat és az EKG-nyilvántartások, továbbra is tisztázatlan.

Echocardiographia gyermekek és csecsemők

Echokardiográfia nem invazív, fájdalommentes, nem igényel speciális készítmény nincs káros hatása, és lehet alkalmazni korai életkorban, és ha szükséges vizsgálatot meg lehet ismételni veszélye nélkül károsítja a szövetet.

Célszerű megelőző ultrahang a szív minden gyermek.

Veleszületett szív hiba.

Szívritmuszavarok.

Artériás és a pulmonalis hypertonia.

Betegségei a szív szelepek.

Gyulladás a szívizom és a szív membránok.

Cardiomyopathia.

Trombotikus és tumor tömege a szív üregeiben.

Koszorúér-betegség.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Echocardiography
Close