Fontan eljárás

Fontan eljárás

Fontan procedure
Fontan procedure

Milyen Fontan eljárás


A Fontan eljárás egy nyitott szív műtéti eljárást alkalmazzák gyermekeknél hibája a szerkezet a szív és a nagy hajók vannak jelen a születéskor, amelyben egy csatorna van kialakítva egy vér kevés oxigénnel, hogy megkerülje az jobbra kamra, és adja át közvetlenül a az tüdő új oxigén. A Fontan művelet végrehajtásának kezelésére számos összetett veleszületett szív-rendellenességek, beleértve a tricuspidalis szívbillentyű hiányzik, a tricuspidalis szívbillentyű kórosan fejlett, ha a pulmonalis szelep nem fejlődik megfelelően egy ép kamrai sövény, amikor elemei a bal oldalon A szív nem alakul ki teljesen, amikor az emberek egy nagy hagyott egy kamra és kis jobb kamra, kettős belépő jobb kamra. Ez a fajta orvosi eljárás végzett fiatalabb gyermekek esetében két-három év, és ezt megelőzően orvosi eljárás, sok gyermek már kétirányú Glenn shunt.

A Fontan eljárás elvégezhető sokféleképpen, de mindegyikben köti össze a hátulsó vena cava a tüdőartériába. Betegek tüdő magas vérnyomás nem tudja ellátni Fontan eljárásokat. A Fontan művelet két fő mozgatórugóit, amelyek lehetővé teszik az oxigén-szegény vért a tüdőt megnövekedett nyomás a vénák és a légzést. A nyomás a vénákban megnő 3-4 alkalommal ezzel az eljárással. Amikor belélegezni a friss levegőt, térfogat belül a mell növekedése és a friss levegő áramlik a légutakba. Ugyanakkor a vér kerül be a tüdő és a légutak, a vér belép a tüdő, mert hiányzik a oxigén és jön oxigénnel dúsított. Annak érdekében, hogy Fontan műtétet végeznek a betegnek meg kell jó tüdő.

Vannak különböző formái Fontan eljárások, mint például:


A atriopulmonary kapcsolat vagy klasszikus Fontan az a művelet, amelynek során a gyűjtő kamra a szív, amely összegyűjti a vér alacsony az oxigént a test el van szigetelve a többi részétől a szív, majd bővítésének gyűjtése kamra után került sor, hogy csatlakoznak a jobbra pulmonalis artéria végezteti alacsony oxigéndús vér a szívből a tüdőbe és a légutakban.

Az oldalsó alagútban vagy teljes cavopulmonary kapcsolatot használnak, mert arra a következtetésre jutott, hogy a vér származik erek gyűjtő Camber teremt turbulencia és gyárt vérrögök, amelyek után létre nagyobb problémákat. Ebben Fontan művelet, a véráramba, ami a felső része a test van kötve a felső részének a jog tüdő artéria, és utána, hogy a közös kamra kapcsolódik a végére jog tüdő artéria, majd mesterségesen alakú félcső anyag helyezünk a gyűjtő kamra.

A extrakardiális vezeték egy olyan típusú Fontan sebészet, amelynek során összeköti a megfelelő SVC tüdő artéria pulmonalis, de a IVC, ami az alsó felében a test összefüggésben van mesterséges anyaggal alakú cső.

Ahhoz, hogy sikeres Fontan művelet, szükség van egy kamra ne túlságosan károsítja munkája szivattyúzó vér nyomás alatt és pulmonalis artériák kell maradni nyugodt, különben a vér nem lenne képes az áramlás.

Problémái Fontan forgalomból fele a szíve nem, máj vénás magas vérnyomás, szisztémás vénás magas vérnyomás, véralvadási rendellenesség, vér folyik egy zárt körben, jobb pitvari dilatáció, magas vérnyomás, rendellenes összeköttetés között vénákban és artériákban, működési zavarainak kezelésére tiszta folyadékot, hogy fut az egész testben, és képtelen testmozgás.

Miután Fontan műtét néhány gyerek képes kezelni nagy fizikai aktivitás, míg az egyes gyermekek, és kevés erőfeszítéssel egy nehéz teher, de a legtöbb van a közepén. A legtöbb gyermek után a Fontan művelet használja véralvadásgátló megelőzésére létrehozását vérrögök a vérben.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Fontan procedure
Close