Koszorúér bypass

Koszorúér bypass

Bypass
Bypass

Kozorúér-bypass műtét egy a szív áthidalása szűkülete a koszorúerek - az ereket, hogy a kínálat a szívet. Ahhoz, hogy megkerülje ezt használják az artériák vagy vénák venni más helyeken a testület, ahol jelenléte nem szükséges. Bypass használják vér, fölé a szűkület, vezet a szűkülő alább. Így a szív kap elég oxigént szükséges a normál működést.

Bypass A szív olyan művelet, hogy a beteg-nak biztosítania kell a normális működéséhez a mindennapi életben. Bypass megoldja a fájdalom angina pectoris, megakadályozza a szívinfarktus, valamint azoknál, akik már követően szívizom további romlásának megelőzése a miokardiális funkciót. Mivel mértékének a koszorúér-betegség a bypass a leggyakrabban végzett sebészeti beavatkozás a világon.

A hajók használt bypass nevezik oltványokat. Két alapvető típusa bypass graftok: vénás és artériás. Vénás bypass graftok miatt jellemzői az alacsony minőségű fal és forgalomba koronária erek kevésbé fontos. Artériás bypass graftok hosszabb és jobb túlélést. Arteria bypass graft a leggyakrabban használt és elhelyezni az első a kamrai ág a bal koszorúér. Ez táplálja a elülső mellkasfal, ahonnan a felszállás és könnyen át szívét. Széles körben elfogadott, és szinte kötelező módon áthidaló elején a bal kamrai ágai a koszorúerek.

Bypass műtét rendszerint 3-5 óra, és az eljárás során a beteg altatásban. A bypass művelet kezdődik párhuzamos munka előkészítése a mellkas és a végtagok (lábak vagy a karok), amelyek figyelembe artériás vagy vénás graftok. Munka a mellkas, kezdje egy nyílás a szegycsont, amely függőlegesen kettévágott, és segítségével a tervezett eszközök, a szélén a szegycsont, hogy elválnak egymástól. Ez lehetővé teszi, hogy a sebész ingyenes hozzáférést biztosít a pericardialis üregben (szívburok) megnyitása jövünk a szíve.

Során a bypass műtét, a szív nyugalomban, és az összes létfontosságú funkciót támogatja a készülék extrakorporális forgalomba. Ez az eszköz biztosítja a mesterséges vér oxigénellátását a fiziológiai szinten, és az áramlás az összes testrészét, így érthető, hogy ez a gép szleng nevezett mesterséges "szív-tüdő." Ez a fajta mesterséges keringés, és lehetővé teszi a testhőmérséklet szabályozása csökkentjük szintre enyhe, közepes vagy mély hypothermia. Érrendszeri szorító helyezünk a felszálló aorta a szív, amely elkülönül a többi forgalomból szisztémás keringésbe. Ily módon lehetséges, hogy állítsa le a szív, a beadás a hideg kálium a koszorúerek. A szív válik, mozdulatlan és nyugodt, mert a szív megáll diasztolés fázis, amely lehetővé teszi, hogy a munka egy csendes operatív területen.

A bypass sebész kezdődik szívkoszorúér műtét a felületen, csak a fenti, a koszorúerek, egy kis vágás (metszés). A metszés húzódik egy különleges ollóval a hossza 5-8 mm, és majd a donor véredényt (artéria vagy véna), egy kellemes különleges varróanyagok a koszorúér. Befejezését követően a műtétet a szív, az aorta bilincs eltávolítása kerül rendes vérkeringést a coronaria artériákban. Azáltal, hogy csatornába a szívburok és vezetékek, ideiglenes pacemaker vezet végső szakaszában a műveletet. A mellkas lezárják, és a beteg szállítják az intenzív osztályon, és így befejezi a bypass műtét.

A legtöbb esetben, rutin bypass nyitott szívműtét nem igényel vérátömlesztés. Ha a vérátömlesztés van szükség, akkor jár egy bizonyos kockázatot. Különleges intézkedéseket foganatosítanak, hogy megakadályozzák a fertőző anyag a vérben.

Bypass általában végre megállt a szíve. Ám bizonyos esetekben lehetőség van bypass egy működő szívet. Műveletek az ún. Dobogó szív végeztek szoruló betegeknél kisebb számú bypass vagy veszélyeztetett betegek számára, ha ez lehetséges.

A betegnek tudnia kell, hogy ez a szám a beágyazott elkerülő relatív, és nem mindig felel meg a betegség súlyosságát. A beteg, akik 4 elkerülő nem feltétlenül "betegebb", mint azok, akik csak egy bypass. State of the koszorúerek, a bal kamra funkció és egyéb betegségek meghatározza a súlyosságát cardio sebészeti betegek.

Időtartama bypass több tényezőtől függ. Meg kell szem előtt tartani, hogy egy bypass sebész egyetlen híd szűkülete, de nem tudja megállítani az a betegség progresszióját, és az új szűkülő léphet idővel a bypass. Emellett egyes erek bypass rövidebb artériás. A arteria elülső kamrai ága a bal koszorúér szent és sérthetetlen. Beteg után bypass műtét alapjaiban kell megváltoztatni az életmódjukat és diéta kiterjesztése maximális időtartamát bypass.

Minimálisan invazív szív bypass műtét ugyanolyan jogosultság a páciens, valamint a hagyományos bypass nyitott szívműtét de megvan az az előnye, hogy lehet elvégezni a dobogó szív. A betegek, akik a minimálisan invazív szív-bypass műtét van egy könnyebb és rövidebb hasznosítás és kevesebb fájdalommal alatt mély légzés a műtét után. Minimálisan invazív szív bypass műtét jár egyéb előnyök, mint a rövidebb kórházi tartózkodást a műtét után, kevesebb esélyük van a fertőzés, kisebb vérzés, és kevésbé költséges.

Szövődmények után bypass nyitott szívműtét is nyilvánul meg különböző mértékben. Azonban az egyik legegyszerűbb osztályozási szövődmények besorolása két csoportra oszthatók: a halálos és nem halálos. A halálos szövődmények jelent halálos szövődmények voltak a halál közvetlen oka a betegek, és szerencsére nagyon ritka. A második esetben a kisebb komplikációk jelentősen nem veszélyezteti a beteget, és nem befolyásolja a kezelés és a rehabilitáció. A nagy probléma akkor merül fel, ha a nem halálos szövődmények nem ismerte el az időt és a "dominó" elv komoly zavarokat okoznak a szervezetben, amely néhány esetben halálos. A leggyakoribb szövődmények bypass alatt bypass nyitott szívműtét a szívinfarktus, agyi infarktus, idegrendszeri problémák, tüdő problémák, fertőzések, vérzési rendellenességek, és a véralvadást.

Felépülés után bypass nyitott szívműtét rendelkezik több fázist és befolyásolja mind az egyes jellemzői a beteg, és a típusától és súlyosságától a művelet. Után bypass műtét, a beteg úgy érzi, rosszabb, de ez csak ideiglenes eredményeképpen trauma a bypass műtét. Ezért minden szív kórházban végrehajt műtéti előkészítés a beteg. Ez nem csak higiéniai és diétás előkészítése a beteg, hanem egy sor tárgyalások alatt, amelynek vizsgálati és pszichológiai előkészítése betegek bypass műtét. Tartózkodása alatt a klinikán a betegek fokozatosan vezették be, hogy a bypass műtét, kezelés intenzív osztályon, valamint az intézkedések korai posztoperatív rehabilitáció. Az orvosok és ápolók a tanácsot és útmutatást érintő jobban felkészülni a betegek hazatérjenek és azok gyorsabb alkalmazkodás a környezethez, amelyben éltek korábban. Felépülés bypass műtét több hetet vesz igénybe, attól függően, hogy nyitott szív bypass műtét vagy minimálisan invazív szív bypass műtét. Miután bypass műtétet kell vigyázni a magas koleszterinszint és a diéta alkalmas erre a problémára. Bypass műtét után fontos, hogy fordítson figyelmet a magas vérnyomás. A betegek után bypass műtét kell a rendszeres testmozgást és az egészséges testsúly. Bypass sebészeti betegek is kell rendszeresen látogatott orvosok, hogy ellenőrizzék a stressz, vesz részt rehabilitációs programok, és rendszeres ellenőrzése a vércukorszint. A betegek után bypass műtét figyelmet kell fordítania a lehetséges komplikációk és jelentsenek minden változást a kardiológus. Is, a beteg viselniük elem rugalmas a ponton, ahol a vénák a láb el van távolítva. Mellkasi üreg kell több hónapot, hogy felépüljön bypass műtét. Után a bypass műtét, a beteg normális életet csak abban az esetben kövesse az orvoshoz egy egészséges életet. Után bypass műtét, a betegek mentes angina és alacsonyabb előfordulásának kockázatát a szívinfarktus.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Bypass
Close