Szívroham - akut miokardiális infarktus

Szívroham - akut miokardiális infarktus

Acute Myocardial Infarction - Heart Attack
Acute Myocardial Infarction - Heart Attack

A lényege a diagnózis a szívroham (akut miokardiális infarktus)

• Az akut miokardiális infarktus hirtelen erős fájdalom a előtt egy láda, ami vérnyomáscsökkenés és sokk.

• Az akut miokardiális infarktus ritkán fájdalommentes, álcázás heveny pangásos szívkárosodás, syncope, agyi trombózis, vagy sokk a "megmagyarázhatatlan" okok miatt.

• láz, leukocytosis, emelkedett süllyedés, emelkedett SGOT-és LDH 24-48 órán belül.

• EKG: kóros Q hullámok, tartós ST-szakasz, később szimmetrikus T hullám inverzió.

Általános megértése szívroham (akut miokardiális infarktus)

Akut miokardiális infarktus a ischaemiás elhalása lokalizált részének a szívizom okozta szívkoszorúér elzáródás miatt a megjelenése egy vérrög, vagy atheroma szűkítő. Előfordulására akut miokardiális infarktus érkezik anélkül, teljes elzáródás, ha az áramlás a koszorúerekben ideiglenesen csökkentik, pl. a posztoperatív vagy traumás sokk, és a kapott hipotenzió bármilyen okból illetve abban az esetben a kiszáradás.

Myocardialis lokalizáció és időtartama függ anatómiai eloszlását erek az a hely, a jelenlegi és a korábbi elzáródás és megfelelő ellátás kollaterális keringés. Trombózis fordul elő leggyakrabban az első ág a bal coronaria artéria, hogy az eredmények az ilyen anterior myocardialis falán a bal kamra. Elzáródhat a bal circumflex artéria vezet anterolateralis infarktus. Trombózis A jobb koszorúér, ami miokardiális hátsó alsó részét a bal kamra.

A klinikai kép a szívroham (akut miokardiális infarktus)

Tünetei szívroham (akut miokardiális infarktus)

Figyelem fájdalom - főleg 1/3 a beteg, változások a kép angina, hirtelen támadás atípusos angina, vagy szokatlan változásokat kapcsolatban emésztés, amely úgy érzi, a mellkasában, megelőzi az akut miokardiális infarktus néhány órán belül, nap vagy hét .

A fájdalom Egy akut miokardiális infarktus - indulhat a fennmaradó időt (akár alvás) alatt vagy tevékenységek. Egy hasonló anginás fájdalom a helyszínen és terjedését, de sokkal erősebb, a többi, hogy nem hagyja abba, és gyorsan növekszik, ahogy a legnagyobb erő, nem kell, hogy okoz halált, több mint néhány perc, vagy hosszabb. A fájdalom órákig tart és gyakran elviselhetetlen. A beteg felébred a hideg veríték, érezte, gyengeség és gyávaság, esztergálás, keres egy kényelmes helyzetben. A beteg, akik akut miokardiális infarktus nem akar feküdni. Az alábbi problémák léphetnek fel önmagában, vagy kombinált: enyhe fejfájás, ájulás, nehézlégzés, súlyos nehézlégzés, köhögés. légszomj, hányinger vagy hányás, felfúvódás.

Fájdalommentes akut miokardiális infarktus volt, 5-15 ° / o esetben fájdalom hiányzik vagy kicsi és rejtett azonnali bekövetkezett komplikációk, látható akut tüdőödéma, vagy gyors szívkárosodás, kifejezett gyengeség, sokk, eszméletvesztés, vagy agyi trombózis.

Jelek a szívroham (akut miokardiális infarktus)

A fizikai tünetek nagyon különbözőek, és a nyilvánvaló klinikai tünetek támadás ereje nem túl bizonyára korrelációt idejével és lokalizációja akut miokardiális infarktus.

Sokk írtak le olyan esetekben, amikor a vérnyomás érte el a 80 mm Hg (vagy nagyobb, ha a magas vérnyomás), egy halvány arcszín, depresszió, hideg és ragadós bőr, perifériás cianózis, tachycardia és bradycardia és egy gyenge pulzus. Shock fordul elő súlyos rohamok akut myocardialis infarctus 8-14%-ában. A sokk jön elsősorban azért, mert a fájdalom, hanem a hemodinamikai hatások szívroham, látható javulás belül történik 30-60 perc után a fájdalom könnyítését, valamint az előírt oxigén.

Súlyos támadások akut miokardiális infarktus első és második szívhang meggyengülnek, gyakran homályos. Gyakran van egy gyorsított ritmus és a visszér a nyakon. Kép uralják akut tüdőödéma és pangásos haladási károkat. A könnyebb megtalálni támadás alatt a vizsgálat a szokásos vagy csökkentett intenzitása az első hang vagy alacsony systolés vérnyomása.

Hőmérséklet nem jelenik meg az akut szívinfarktus során, valamint az elhúzódó sokkos állapotban. Ez általában nő 37,8 és 39,4 ° C (100-103 ° F)-ig ritkán-ról 40,6 ° C (105 ° F) 24 órán belül, és tartják 3-7 nap.

Laboratóriumi vizsgálatok eredményei Az akut miokardiális infarktus itt: leukocytosis a 10-20000 leukociták. Ez általában akkor fordul elő a második napon, és eltűnik egy hét múlva. A támadás a normális süllyedés, növeli a második vagy harmadik nap, és maradt magas 1-3 hét. SGOT aktivitása fokozódik az első 6-12 órán belül, van egy felső pont 24-48 órán belül, és visszatér a normál-ben 3-5 nap. Tejsav szintek emelkedettek maradnak 5-7 nap. Standard tesztek lehetséges bizonyos intézmények.

EKG a szívroham (akut miokardiális infarktus)

EKG változások akut miokardiális infarktus nincsenek jó korrelációt mennyiségének klinikai képet a stroke. A jellemző kép áll, konkrét változásokat át a sztereotip "evolúció" néhány hét alatt. Az akut miokardiális infarktus roham van emelkedés a ST és T-hullámok és kóros Q-hullám, ST-szakasz később visszatért a helyére, és a T-hullám lesz szimmetrikus inverz. Korrekt diagnózis ofacute miokardiális infarktus az EKG alapján megoldható csak a jelenléte mindhárom megváltozik. Soros STT szegmensek maguk is elegendő, de nem az a diagnosztikai szempontból. Szerencsére a jellemző változásokat, ha marad szárblokk, vagy ha egy korábbi myocardialis EKG állandóan változott. Még ezekben az esetekben, ha a EKG időben történő, a támadás, gyakran változások a ST szakasz.

Szövődmények a szívroham (akut miokardiális infarktus)

Pangásos szívelégtelenség károkat és sokk fordul elő támadás és stroke is kialakulhat alattomosan, vagy hirtelen a szívritmuszavar vagy tüdőembólia. Minden nap kell kezelni puffadás a nyaki vénák, gyors ritmus, a zaj a mitralis regurgitáció, rendellenes pulzálás a szív, érzékeny és fájdalmas megnagyobbodott máj és szakrális ödéma.

Ha nem ad véralvadásgátlók, a 10-20%-esetek miatt fleabite lábak vagy kismedencei vénák vezet tüdőembólia. Ez jellemző a akut és lábadozó állapot.

Arrhythmia után kerül sor akut myocardialis infarctus és tartják a halálok-ban 40%-ánál. A mechanizmus áll, akár szívleállás vagy fibrilláció kamra, ami megtörténhet, ha egy ütés vagy károsíthatja a szívet, és később van egy olyan tendencia, hogy az elsődleges oka. A folyamatos monitoring jelenlétét mutatta ki a kamrai tachycardia, teljes AV-blokk és egyéb kevésbé súlyos aritmia. Kamrai korai sztrájkok gyakran vezetnek sokkal súlyosabb arrhythmiák és később, vagy másodlagos, de nem korai vagy elsődleges kamrafibrilláció. Fontos, hogy azt az időt az aritmia megindítása érdekében a terápia.

Cerebrovascularis változások előfordulhatnak miatt vérnyomásesés által generált szívinfarktus vagy tüdőembólia fordult elő, mert a fali thrombus. A Tanács figyelembe az EKG minden beteg agyi változásokat.

Akut miokardiális infarktus visszatértek 5%-ánál, illetve nyilvánul tartós állapot miokardiális számít valamennyi, az első támadás. Ruptura a szív nem gyakori. Ha jön, és ez általában akkor történik, az első héten.

Perforáció a interventricularis septum az akut miokardiális infarktus nagyon ritka. Jellemzője, hogy a hirtelen megjelenése egy hangos és durva szisztolés zaj és az akut szívizom-károsodás. Ezt meg kell különböztetni az mitralis elégtelenség okozta infarktus vagy papilláris izom diszfunkció. Mindkét vezet szívkárosodás és szükség műtéti beavatkozás a szívbe. Korábban kellett stabilizálni a beteg állapotát néhány hét vagy hónap alatt, és a jobb és a bal szívfél katéterezés, hogy esetleg szignifikáns hemodinamikai változások.

Elején utáni lábadozás kamrai aneurysma jelentkezhetnek, perifériás artériás embólia. Mintegy 20%-ában az akut miokardiális infarktus fejleszt valamilyen aneurizma, vagy akinesis bal kamra, amelyeket klinikailag elismert rendellenes paradox precordialis ingadozás. Néhány ezek közül a betegek kerülnek állapotba tűzálló szívkárosodás és az egyetlen segítség áll sebészeti beavatkozás.

Váll-kéz szindróma hosszas immobilizáció a kar és a váll által okozott "reflex szimpatikus disztrófia". Ritkán lehet megakadályozni. Korai fájdalom fölött a sérült váll együtt járó fájdalom kéz, duzzanat és gyengeség a kéz és a túlzott verejtékezés vagy csökkent. Ha a sokkos állapotban továbbra is fennáll, oliguria, anuria és tubuláris nekrózis.

A prognózis a szívroham (akut miokardiális infarktus)

Az általános halálozás az első hónap után az akut miokardiális infarktus körülbelül 30%. A legtöbb halálesetek az első 12 órában. Klinikailag súlyos akut miokardiális infarktus teljes behajtási szükséges 6-12 hét. Halálozás növekszik elhúzódó sokkos állapotban, súlyos szívelégtelenség korai, leukocytosis több mint 25.000 eozinofília, láz több mint 40 ° C (104cF), nem kontrollált diabetes mellitus, az idősek, a már meglévő szívroham, különösen, ha a fenti tényezők egyesítjük. Tüdőembólia, amelyet nem kezelik véralvadásgátlókkal, majd aritmia tartós és tartósan miokardiális egyensúly fennmarad, és a korai helyreállítás.

A hosszú távú túlélés függ a képesség, az orvosi ellátás és a jelenléte egyéb krónikus betegségek. Teljes klinikai gyógyulás és az EKG-lehetővé teszi, hogy 10-15 év élet. Betegek szívelégtelenség jeleit, arrhythmia, angina belül meghal 3-6 év.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Acute Myocardial Infarction - Heart Attack
Close