Szívtamponád

Szívtamponád

Cardiac tamponade
Cardiac tamponade

Milyen szívtamponád

Szívtamponád egy ritka, életveszélyes szövődménye, ahol van folyadék felgyülemlése, vér, vérrög, vagy gáz a pericardialis tér, a tér a szívizom és a szívburok. Szívtamponád a tömörítés a szív, mivel fokozott perikardiális tér nyomás, amelynek hatására elégtelen vér kamrai töltő és csökkent a szív teljesítmény és csökkent vérnyomás. A folyadék-felhalmozódás a szívburok, mennyiségben elegendő ahhoz, hogy jelentős akadályt a véráramlás a kamrában, ami szívtamponád súlyos komplikációk ami végzetes lehet, ha nem kezelik gyorsan.

Okai szívtamponád

Okai pericardialis folyadékgyülem és a megjelenés szívtamponád eltérőek lehetnek, de a folyadék a pericardialis térben leggyakrabban érintett, mert a pekaditisa, mellkasi trauma, aorta dissectio, hegesedés, hypothyreosis, tüdőrák, hHeart daganatok, veseelégtelenség, rák a vérsejtek, sugárkezelés, sebek a szív, a szisztémás lupus erythematosus, urémia, szívroham után és nyitott szívműtétet. Az összeg a felhalmozódott folyadék a pericardialis térben nem kapcsolódik közvetlenül a megjelenése szívtamponád. Gyors felhalmozódása kis mennyiségű folyadék okozhat súlyos tüneteket szívtamponád, mert nincs ideje, hogy nyúlik elég szívburok, ami egy hirtelen nyomást gyakorolnak a szív és a vér áramlását nehézségeket. Ha a perikardiális térben a felhalmozódás folyadék lassan, szívburok képesek alkalmazkodni a nagy mennyiségű folyadék még legfeljebb 2 literes előfordulása nélkül szívtamponád. A legtöbb beteg van egy mérsékelt mennyiségű folyadék a pericardialis tér, amely nem vezet előfordulásának szívtamponád de okozhat légzési nehézség. A klinikai kép szívtamponád látunk egy csepp vérnyomás, fokozott szisztémás vénás nyomás és tachycardia csendes szívzörej.

Tünetei szívtamponád

A leggyakoribb tünetek, amelyek szerepelnek folyadék-felhalmozódás a pericardialis térben, melyekkel szívtamponád a dyspnoe és precordialis okozta fájdalom pericarditis, amelyek csökkentik a függőleges helyzetben és előrehajolva. Ebben a feltétellel, hogy vezet a fejlődés szívtamponád látjuk jeleit alábbi tünetek jelennek meg: pericarditis, látható oszcilláló változások feszültség EKG, specifikus változások a ST és T-hullám-, röntgen-, a szív-és tüdő mutatott szimmetrikusan megnagyobbodott szív árnyék. Szívtamponád egy akut állapot kíséretében sápadtság, izzadás és szorongás, vezet hipotenzió és tachycardia, duzzadt vénák a nyakon látható. Echocardiographia jelenlétét szabad folyadék a perikardiális térben és diasztolés összeomlása jog szív üregek. A fő tünet az szívtamponád a mellkasi fájdalom, légszomj és a fáradtság. Nagyobb mennyiségű folyadékot a pericardialis térben súlyos nehézlégzés miatt nyomás a tüdő, a nyelési nehézség miatt a nyomás a nyelőcső, köhögés miatt nyomás nehezedik a légcsövet és a hörgők és a vágyat, hogy hányni, mert a nyomást a hasi szerveket. A beteg sápadt, és az ujjai, az orr és a fül is sérült, fedett a verejték és a szíve működik gyorsan. A standard tesztek szívtamponád alkalmazzák és tesztelték HIV és a tuberkulózis. Szívkatéterezést mérő nyomás a szív üregeiben segíthet a diagnózis, de néha csak időpocsékolás, mert szívtamponád egy életveszélyes állapot.

A kezelés szívtamponád

A kezelés szívtamponád jön le, hogy a folyadékok eltávolítását a perikardiális tér és elérésének normális véráramlást. Folyadék eltávozzon segítségével különleges tű és a vér áramlását úgy érjük el, hogy intravénás sóoldattal. Az is lehetséges, hogy távolítsa el részét a szívburok, hogy távolítsa el folyadékot, de ez csak ritkán használják. Alatt szívtamponád kezelés, az oxigén a betegek. Eltávolítása után a folyadék, ami előfordulása tekintetében szívtamponád fel kell tárni. Szívtamponád kezelés kimenetele jó, de akkor jön vissza, ha a szívtamponád a kezeletlen okozhat halált.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Cardiac tamponade
Close