Pulmonalis billentyű stenosis

Pulmonalis billentyű stenosis

Pulmonary valve stenosis
Pulmonary valve stenosis

Valvularis pulmonalis stenosis, növeli az ellenállást a kibocsátás munka egyre nagyobb a nyomás a jobb kamra és korlátozza az áramlás a tüdőben. Bár nincs shunt, artériás oxigén szaturáció vér normális, de jelentős szűkületet okoz perifériás cyanosis, ezáltal csökkentve a perctérfogat. Az összejövetel ujjait és polycythaemia előfordulása nem valószínű, ha pitvari septum defektus, lehetővé téve ily módon, hogy dolgozzon ki a folyosón a vér a jobb pitvarból a bal oldalon. Arteria pulmonalis stenosis egy akadály szintjén a jobb kamrai kiáramlási pálya, és viszonylag gyakori veleszületett szív deformitást. Zsugorodás használata nem szükséges lokalizálása subvalvularis szintre, szintjén a tüdőartéria és szelep subvalvularis, és jelenthet még lokalizált kombináció. Szelep betegség pulmonális stenosis a leggyakoribb formája a izolált kiáramlási traktus elzáródása a jobb kamra. Veleszületett szívhibák előforduló komplex kölcsönhatása genetikai tényezők és a környezeti tényezők. Ez ritka, hogy megtalálja az okát veleszületett szív-rendellenességek, mint például az anyai rubeola vagy maradandó túlzott visszaélés az alkohol az anya embriogenezis során. Különböző tényezőktől, így például a hypoxia, ionizáló sugárzás, bizonyos gyógyszerek vannak teratogén hatást. A kockázat a szívfejlődési hibák gyermekek szülők veleszületett szívfejlődési rendellenesség alacsony, 2-5%, és nem kell, hogy legyen akadály a tervezés az utódok.

A klinikai kép pulmonalis billentyű stenosis

Tünetek és jelek a pulmonalis billentyű stenosis

- Mérsékelt esetben (ha a nyomás gradiens között a jobb kamra pulmonalis artéria kisebb, mint 50 Hgmm) volt tünetmentes.

- Mérsékelt és súlyos stenosis (ha a gradiens meghaladja a 80 Hgmm) indukált dyspnoe alatt fárasztó nélkül (szívelégtelenség), szédülés, mellkasi fájdalom a jobb kamrai relaxáció fordulhat elő súlyosabb esetben kíséri oedema, fokozott légszomj és a fáradtság .

A második és a harmadik bordaközi helyet a bal oldalon a szegycsont képezhet kiemelkedő izgalmát és hallani egy egyértelmű és kemény szisztolés zörej. Infundibuláris stenosis jelenlétében zörej hallható a harmadik és a negyedik intercostales helyet. Súlyos esetekben, mivel a morajlása második hang nem egyértelmű. Pulmonális komponens csökken, hosszan tartó vagy hiányozhatnak. Mindkét komponens lehet hallani a közepén súlyos esetekben. Van is presystoles vágta, és kifejezte "a" hullám a vénás pulzus súlyos esetekben. A tünetek attól függ, milyen mértékben szűkül az arteria pulmonalis szelep. Enyhe szűkület általában nincsenek tünetei és a betegség általában nem mutat jelentős előrelépést során az élet, és felfedi a megállapításai zörej felmérés. További súlyos szűkülete megakadályozza megfelelő növelésével perctérfogat alatt a fizikai megterhelés és hamarosan a kifejezés fáradtság, dyspnoe (légszomj), és ez oda vezethet, hogy a syncope előfordulása (átmeneti eszméletvesztés). Lehet, hogy nyílás közötti kommunikáció a jobb pitvar és a bal pitvar szintjén a foramen ovale. Az átmenet a vér elegendő mennyiségű oxigén jobbról bal pitvarba, majd a szisztémás keringésbe, és vezet cianózis. Mint minden cián szívfejlődési rendellenesség, és ez lassítja a növekedést és a testtömeg és magasság a gyermek.

X-ray vizsgálatokat és átvilágítás a pulmonalis billentyű stenosis

Mérete a szív normális is lehet. Függően azonban a betegség súlyosságától növelhető a jobb szívkamrai és pitvarban a szív vagy nagyon nagy lehet. Az arteria pulmonalis a kitágult-val gyenge vagy nem létező pulzálás esetében valvularis szűkület, míg a normális lüktetése a tölcsér alakú szűkület. Tüdő vérellátásának normális vagy csökkenteni súlyosabb esetben pulmonalis szelepek. Ily módon meg lehet határozni, hogy a szívbillentyű szűkület infundibularis típusát és együtt a "festék hígítás" görbe a megerősítéshez jelenlétének vagy hiányának a társult söntök. Angiográfia leírja anatómiája a hiba, beleértve a jobb kamrai infundibulum.

EKG: elektromos tengely eltérés jobbra vagy jobb kamrai hipertrófia, kiemelkedő P hullám.

- Szívkatéterezéssel lehet határozni azt a nyomásgradiens, mint a katéter csúcsát az igazolvány

A kezelés a pulmonalis billentyű stenosis

Tiszta stenosis nyilvánvaló előrehaladó hipertrófia és gradiens keresztül 75-80 Hgmm-es lehet kezelni műtét-val alacsony operatív halálozás és kiváló eredményeket a legtöbb esetben. Hiba helyesbíteni kell közvetlen ellenőrzése alatt, a szem, hiányosságok van egy erős hypertrophiáját kiáramlási A helyesbíteni kell a lyukon keresztül a jobb kamra.

Forecast pulmonalis billentyű stenosis

Betegek közepesen súlyos stenosis lehet normális életet élni. Kialakulhat bakteriális szívbelhártya-gyulladás. Jelzett stenosis vezethet szívelégtelenség, különösen a húszas és harmincas években. Enyhe stenosis lehet tünetmentes gyermekkorban és a gyermekkori, de a tünetek a szív, beleértve szív dekompenzáció még hangsúlyosabbá vált a későbbi években. Mindössze 12%-ában képes túlélni 50 éves korig. Abban az esetben, ha tiszta véletlen stenosis bakteriális endocarditis fordul elő 1%-ában egy év.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Pulmonary valve stenosis
Close