Kawasaki-betegség

Kawasaki-betegség

Kawasaki disease
Kawasaki disease

Mi a Kawasaki-betegség

Kawasaki-betegség egy gyulladás a közepes méretű erek vezethet kialakulását ballooning falában olyan koronária artéria, hogy hordozza oxigénben dús vért a izmokat. Ez ballooning vagy aneurizma vezethet szívroham, de ez nagyon ritka. Kawasaki-betegség látna bekövetkezik a lányok, mint a fiúk. Csak kevés a csecsemők és kisgyermekek heveny tünetek és Kawasaki betegség. Kawasaki betegség nehezen érthető illnes ami ritka gyermekkori betegség, de még mindig a leggyakoribb vasculitis előforduló gyermekek, többnyire 5 év alatti életkor. Kawasaki-betegség látna történik a fiúk, mint a lányok. Kawasaki-betegség nem fertőző, hogy a többi gyerek, és általában akkor fordul elő, télen és tavasszal. Ez a betegség először írta le a japán gyermekgyógyász Kawasaki Tomisaka kinek a nevét.

Az ok a Kawasaki-betegség

Az ok a Kawasaki betegség nem pontosan ismert, de úgy véljük, hogy egy bizonyos fertőzések fontos szerepet játszik. Gyulladása Kawasaki-betegség valószínűleg kezdeményezni fertőzés bizonyos csoportok betegek örökletes hajlam fejlesztésére immunológiai rendellenességek, melyek a gyulladásos folyamatok aktiválását, amelyek eredményeként kárt a vérerek falán. Kawasaki betegség nem örökletes, de genetikai hajlam bekövetkezésének létezik. Kawasaki-betegség nem fertőző, de nincs lehetőség, hogy megakadályozzák a betegség, valamint néhány betegnél a betegség, ritkán, de előfordulhat újra.

Jelek és tünetek a Kawasaki-betegség

Kawasaki-betegség okozza a szorongás, a gyermek és már indul is ismeretlen eredetű magas hőmérsékleten tartó öt napon keresztül. Az Advent a hőmérséklet, van egy gyulladás a bélés a szem nélküli szakadjon vagy váladék a szemből. Kawasaki-betegség okozza a kiütés a bőrön, a gyermek gyakran rosszabb a lágyéki területen, aki úgy néz ki, mint egy kiütés a kanyaró vagy a skarlát, kiütések papules és mások. Ez a betegség okozza a változásokat, mint a nagyon vörös ajkak, repedés a száraz ajkak, bőrpír körül a torokfájás és a nyelv, amely úgy néz ki, bogyó, fényes élénk piros foltok vagy dudorok hátoldalán a nyelv, súlyos bőrpír a szemét, köhögés és orrfolyás és a sárgaság. Kawasaki-betegség okozhat bőrpír és duzzanat a kéz és a láb. Két-három héttel a tünetek megjelennek hámlás kezdve a felső az ujjak nagy darabokban. Több mint fele betegek Kawasaki-betegség legalább egy olyan megnagyobbodott nyirokcsomók a nyakon, vagy mindkettő. Egyéb tünetek jelennek meg, mint például ízületi duzzanat, ízületi fájdalom, hasmenés, hasi fájdalom, hányás, ingerlékenység, fejfájás, stb. Legsúlyosabb formája tüneteinek Kawasaki betegség bevonása a szív, ami komoly és hosszú távú szövődmények, mint a szisztolés zörej, szívritmuszavarok, szívburokgyulladás, szívizomgyulladás, gyulladás a szívbillentyűk vagy a jelentős zavar előfordulása ballooning a fal egy koszorúér artéria. Tömege Kawasaki-betegség függ a gyermek a gyermek, és minden beteg nem azonos klinikai tünetek és a betegek többsége nem fog fejlődni szövődmények a szív, általában látható mindössze két százaléka fertőzött gyermekek. Kawasaki-betegség lehet három fázisra bontható. Akut fázisában Kawasaki betegség-ben az első két hétben, és jellemzi által láz és más akut problémák. Ezután jön a szubakut fázisban a második a negyedik héten, amikor a vérlemezkék száma, és jelennek meg ballooning a falon a koszorúér. És végül jön a hasznosítási szakasz, amely tart az első, a harmadik hónap, amikor az összes laboratóriumi vizsgálatok normális, és teljes mértékben vonja vissza a véredények által okozott változások Kawasaki betegség.

A diagnózis a Kawasaki-betegség

A diagnózis a Kawasaki betegség akkor hozható létre, ha a beteg a hőmérséklet igen bizonytalan eredetű, hosszabb: 5 vagy több nap, és ha jelen van az ötből négy lehetséges tünetek: kötőhártya-gyulladás, megnagyobbodott nyirokcsomók a nyak-, egyik vagy mindkettő, és a változások a szájban, kiütés és a változások a bőr és a végtagok. Ha ez nem lehet beállítani a pontos diagnózis úgy kell tekinteni, mint amely hiányos formáját a betegség. Laboratóriumi eredmények nem specifikusak, hogy a Kawasaki-betegség, de velük, látható, a súly és a gyulladás mértékét. Ezeket jelzik emelkedett vér süllyedés, enyhe proteinuria, vérszegénység, vérlemezke szám általában normális kezdeti szakaszában a betegség, de később növekszik. Amikor jelenlétére gyanakodnak aneurysmák, EKG és szívultrahang kell tenni, és további vizsgálatokat, ha vannak anomáliák a szív.

A kezelés a Kawasaki-betegség

Betegek Kawasaki-betegség kell kezelni a kórházban folyamatos megfigyelés miatt lehetséges megjelenését változások a szív. A kezelés gyógyszerek, amelyek csökkentik a gyulladást, és megszünteti az akut problémák merülhetnek fel. A legtöbb gyermek után a Kawasaki-betegség nem rendelkezik hosszú távú problémákat, és ezért rendkívül fontos, hogy figyelje meg a betegség időben és kezdődik a korai kezelés.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Kawasaki disease
Close