Hypotonia vagy alacsony vérnyomás

Hypotonia vagy alacsony vérnyomás

Hypotension
Hypotension

Milyen hypotensio

Hypotonia vagy alacsony vérnyomás vérnyomás alacsonyabb volt, mint a normális várható vérnyomás minden egyes személy bizonyos feltételek mellett és egy relatív fogalom. Annak megállapításához, hypotensio először is meg kell meghatározni az értékét vérnyomás az adott személy, figyelembe véve a tevékenység, az életkor, gyógyszerek, hogy a felhasználási és az egészség. Ahhoz, hogy megértsük hipotenzió először meg kell érteni, ami a vérnyomást. Vérnyomás az erő, amellyel a vér kitolja a falak az artériák. Vérnyomás olvassa két szám, az első nagyobb szisztolés vérnyomás, a második pedig egy alacsonyabb a diasztolés vérnyomást. Szisztolés vérnyomás a nyomás az artériákban időpontjában a szív tele artériákat vérrel. Diasztolés vérnyomás a nyomás az artériákban, amikor a szív nyugszik. Olvasatának időpontja vérnyomás higanymilliméterben vagy (mm Hg). Optilamaln vérnyomás az egészséges személyek 120/80 Hgmm. Alacsony vérnyomás vagy alacsony vérnyomás tekinthető vérnyomás, amely alatt 90/60 Hgmm gondot okoz. Vannak, akik mindig alacsony vérnyomás, de ez normális, és nem okoz nekik problémát.

Tünetei hipotenzió

Emlékezz alacsony vérnyomás szinte soha nem okoz súlyos egészségügyi rendellenességek, mert a szervezet alkalmazkodni rá, és nem mutatnak tüneteket. A probléma a hirtelen hypotensio akkor történik, amikor az agy és más létfontosságú szervek elveszítik vérellátása és nincs ideje az átállásra. Abban az esetben, ha hirtelen vérnyomás beteg úgy érzi, fáradtság, szédülés, álmatlanság, depresszió, zavar látás, koncentráció hiánya, szédülés, kiszáradás, ájulás, hányinger, érzések súlyos szívdobogás, felületes légzés, izzadás és más, attól függően, amely hypotensio beszélt.

Elsődleges hipotenzió egy állandó alacsony nyomás, hogy nem tudjuk megtalálni az okát, de genetikai tényezők hatással vannak, a földrajzi terület, a táplálkozás, a stressz, a fizikai aktivitás és a testsúly. Elsődleges hipotónia is nevezik idiopátiás hipotenzió, hipotónia alapvető vagy alkotmányos hypotensio. Elsődleges hipotenzió a leggyakoribb a fiatal és karcsú nő, de ártalmatlan és segíthetnek a betegségek, amelyek oka a magas vérnyomás, például a verőerek, miokardiális infarktus, stroke és más.

Másodlagos hipotenzió az alacsony vérnyomás okozta vérzés, kiszáradás, fertőzés, szívroham, szívritmus zavarok, pericarditi, arrhythmia, terhesség, allergiás reakció, stroke, sokk, szorongás, hypovolaemia, hyponatriaemia, Parkinson-kór, a dialízis, égés, gerincvelő-sérülés , a cukorbetegség és a bevezetése bizonyos gyógyszerek, mint a gyógyszereket a depresszió és az álmatlanság, gyógyszerek szabályozása szívritmuszavarok, gyógyszerek szabályozása magas vérnyomás, vízhajtók, béta-blokkolót és mások.

Ortosztatikus hipotónia vagy ortosztatikus hipotónia alacsony vérnyomás bekövetkező miután álló helyzetben vagy nyújtás. Orthostaticus hypotonia fordulhat elő, ha a betegnél, ez annak köszönhető, hogy visszavonása vért a test alsó alatt gyors felálláskor vagy nyújtás. Ortosztatikus hipotenzió okozza gravitáció, mivel hajlamos arra, hogy alsó végtagok és nyomást gyakorol a vénákban ezért csökken a vér áramlását, és csökkenti a vérnyomást. Orthostaticus hypotonia, amelynek oka által a betegség, állapot vagy bizonyos gyógyszerek hívják másodlagos ortosztatikus hipotenzió. Idiopátiás ortosztatikus hipotónia ortosztatikus hipotónia, hogy nem tudjuk meghatározni az eredetét, és gyakran jelzi a funkcionális zavarok bizonyos részein az idegrendszerre.

Posztprandiális hipotónia alacsony vérnyomás fordul elő, hogy egyes emberek evés után. Posztprandiális hipotónia fordul elő gyakrabban idős emberek a magas vérnyomás és az idős emberek zavarok az idegrendszer. Posztprandiális hipotónia étkezés után, mert a vér áramlását a hasi szervek az emésztés során, ami csökkenti a vér mennyiségét a többi szerv és alacsony vérnyomás. Emberek posztprandiális hipotónia nem használt vérnyomáscsökkentő étkezés előtt és étkezés után feküdjön le. Lenyelés magas szénhidráttartalmú ételek súlyosbíthatja posztprandiális hipotónia.

A diagnózis a hypotonia

Először is azt kell megállapítani, hogy a feltételek másodlagos hypotensiót például betegség vagy gyógyszer okozó másodlagos hypotensio. Áttekintése után az egész testet meg kell ismételten megmérni a vérnyomást és a szív frekvencia fekvő, ülő és álló helyzetben. Laboratóriumi vizsgálatok hipotenzió csökken a teljes vérkép, vércukor-és vesefunkció. Ezután javasolt vérnyomásmérés hosszú időszak 24-48h, a napi tevékenység során segítségével a sztent vérnyomás. Amellett, hogy ezek a próbák felhasználhatók EKG figyelemmel kísérésére szívfrekvencia, valamint az echokardiogram stressz teszt és mások.

Vérnyomásesés kezelésére

Vérnyomásesés kezelésére nincs szükség, ha az alacsony vérnyomás nem okoz tüneteket, és csökkent az életminőséget. Kezelése hypotoniát diéta és a növekvő sóbevitel, felkelés fekve mindig fokozatosan kell csökkenteni, növelni a fizikai aktivitást és abban az esetben, hogy ez nem ad megfelelő eredményt, akkor a gyógyszerek ajánlott. Abban az esetben, másodlagos hypotonia, kezelést hajtjuk végre eredete szerint.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Hypotension
Close