Mi az érszűkület - aorta stenosis

Mi az érszűkület - aorta stenosis

Aortic stenosis
Aortic stenosis

Aorta stenosis egy krónikus reumás szívbetegség, amely létrehozza merevsége és deformálódása a szívbillentyűk, csatlakozik komisszúra vagy csatlakozik, és lerövidíti chordae tendinea miatt egy vagy több támadást a reumás láz. Ezek a változások a szív vezető aorta stenosis és aorta elégtelenség, ami ritkán fordul elő együtt. Az érszűkület az 50-55%-ában, mitralis szelepek érinti, 25%-ában vannak társult elváltozások a mitralis és aortabillentyű pajesz, és mindössze 10%-ában van kárt a aortabillentyű. Ritkábban, érszűkület érinti szelepek pulmonalis artériát. Aorta stenosis hátráltatja kirepülő vér a bal kamrából az aorta, mert a szűkület a nyílás az aortabillentyű.


Klinikai kép aorta stenosis

Csak 60%-ában lehet állapítani történetét reumás láz a betegben a reumás betegség. A legkorábbi jele organikus betegség súlyos szívbillentyű-zörej, de adatok kártérítésnek a szív pajesz, használja X-ray, átvilágítás és az EKG.

Aorta stenosis lehet akadályozni, ha a beteg ne érje streptococcus fertőzés, az antibiotikumok betegek 40 évesnél fiatalabb, és a betegek, akik már kitett streptococcus fertőzés gyors és hatékony kezelése által okozott fertőzések hemolitikus streptococcus. Ha figyelmesen hallgatni utasításainak orvosok javítási üregek, urogenitalis rendszer és esetleges sebészeti beavatkozás, hogy megakadályozzák a bacteriaemia és szubakut bakteriális szívbelhártya-gyulladás.


Miután aorta stenosis betegek csökkent fizikai képességek, figyelemmel kell kísérniük változások a pajzsmirigy, a lehetséges események csökkenése számának a vörösvértestek és szívritmuszavarok. Az is fontos, ha aorta stenosis, hogy elkerüljék a fizikai fáradtság, azt fenn kell tartani az általános egészségi állapot és elkerülhető az elhízás.
Kezdőár aorta stenosis főleg a férfiak szenved, körülbelül 80%-ában. Tipikus szív szívzörej és "izgalom", anélkül, hogy jelentős változások miatt a véráramlás létrehoz egy durva szelepek vagy aorta dilatáció. Bizonyos esetekben az aorta stenosis, szisztolés zörej alatt megy végbe a az aorta, amely továbbítja a nyak és a felső a szív. Súlyos eseteiben aortastenosis lehet lemérni emelése a bal kamrai. A szívbillentyű szűkület az X-ray látható az aorta. Amikor a szívbillentyű nyílás csökken azután megjelenik kamrai szisztolé és a pulzus válik lapított amikor fáradtság jelentkezik megterhelés és palpitations.Cardiac kibocsátás jelentősen csökkent, úgy, hogy a betegnek angina, mély gyengeség, alatt szédülést megterhelés és ájulás. Kezelése aorta stenosis nehéz, akár több év elteltével a kezelés vezethet miokardiális infarktus. Aorta stenosis lehet billentyű stenosis, subvalvularis szűkület vagy supravalvular szűkület. Mindegyik igényel speciális módja annak, hogy a diagnózis és a különböző sebészeti eljárást a kezelést. Előtt a műtét aorta stenosis léteznie kell egy részletesebb tesztek, beleértve katéterezése bal és jobb kamra, koronária angiográfia, aortography és radiográfiai vizsgálata bal kamrai.

Kezelése aorta stenosis

Minden beteg intenzív tünetek aorta stenosis ajánlott a műtéti beavatkozás. Jelek, hogy amennyiben figyelembe kell venni, amikor döntenek a műtéti korrekció aorta stenosis progresszív balkamra dekompenzáció, támadásai syncope által okozott agyi ischaemia. Amikor úgy tűnik, csökkent perctérfogat aorta stenosis, angina pectoris ellenőrizni kell. Döntés meghozatala előtt a sebészeti korrekció aorta stenosis ellenőriznie kell a hemodinamikai és klinikai bizonyíték a súlyos aorta stenosis olyan betegeknél is, akik tünetmentes. Ha vannak betegek és mitralis és aortabillentyű ott kell cserélni mind a szelep ugyanazon sebészi beavatkozás. Abban a pillanatban, a műtéti korrekció aorta stenosis javasolt változtatásokat a szelepek nehéz lesz. Sebészeti beavatkozás, amely ma már a korrekció aorta stenosis egy műanyag protézis vagy homograft. Abban az esetben, igen kifejezett veleszületett aorta stenosis, amely esetben nem lehet létrehozni kis műanyag protézis, használt helyreállító sebészet, ami nem mutatott pozitív eredményeket. Ha a műtét után korrekció aorta stenosis jön újra reumás láz, teljes dekompressziós szívvel megtörténhet. Van egy állandó fenyegetést jelent a, a bakteriális szívbelhártya-gyulladás, valamint az angina pectoris vagy sinaskope.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Aortic stenosis
Close