Koronária stent

Koronária stent

Coronary stent
Coronary stent

Az elmúlt tizenöt évben nem történt gyakori atheroscleroticus cardiovascularis betegség, beleértve a részleges vagy teljes elzáródása (stenosis) az artériák, hogy a kínálat az agyat vérrel. A négy artériák, a legtöbb esetben az első két beteg kap - a nyaki artéria, rendszerint sokkal nagyobb átmérőjű, mint az utolsó - gerinc, ami zavart a véráramlást, és számos következménnyel jár, amelyek bizonyosan a legsúlyosabb - stroke. A legfontosabb kockázati tényező fejlesztésére egy részleges vagy teljes elzáródása a nyaki artéria: magas vérnyomás, a cukorbetegség és a megnövekedett vér zsír. Néhány betegnél csak egy tényező, mintegy két, három, ami azt jelenti, hogy szinte elkerülhetetlenül kap atheroscleroticus betegség, a kérdés csak az, hogy mikor. Ezen kívül vannak olyan kockázati tényezők, mint az alacsonyabb örökség, életmód, a kevés testmozgás, a stressz. . .

Beágyazása koronária stent indul, valamint koronarográfia. Néhány artériák az ágyék, a csukló vagy a felső kar kilyukadt. A huzal van behelyezve az artériába, amelyen keresztül a katéter jön elejére koszorúerek, ami csak a felett aorta szelep. A coronaria stent a beteg ébren van minden alkalommal a kapcsolatot a csapat, hogy végre az eljárást. Ez az eljárás technikailag úgynevezett perkután koronária intervenció (PCI) és a területén intervencionális kardiológia.

Miután a katéter került az elejére artéria, katéter good position katéter koszorúér megerősítik intravénás kontrasztanyag az artériát. Egy férfi két artériák, jobbra és balra, osztott elülső leszálló és circumflexus artériát. Belsején keresztül egy katétert a koszorúér bevezetésekor az koszorúér huzal. Ő acélból készül, de egy speciálisan tervezett fej amely lehet lágy vagy kemény, attól függően, hogy milyen változások az érbe. A belső az artériák, keresztül a coronaria vezeték bevezetését minden a többi rendszerek: ballonok, stent, thrombus szívókészülék, vágóberendezések a plakk, rendszerek mérésére szolgáló szűkület súlyosságának és akár egy speciális ultrahang szonda hogy képes rögzíteni a belső a coronaria artériákban.

Változások a koszorúerek terjedhet fény, amíg a teljes elzáródása a vérerek. Ha a vezeték áthalad szűkület vagy elzáródás a ballon van beállítva, hogy összetört a lipid tömeg tolta a falhoz, és helyet a stent. Léggömbök felfúj nagyon nagy nyomáson, amelyek tartománya 10-20 atmoszféra. Annak illusztrálására, hogy egy autó gumiabroncs nyomás 2-3 atm. Elkészítése után a hajó, a hajó coronaria stent egészül ki.

A coronaria stent egy kis fém protézist, mint egy rugó egy golyóstollal. A vér hajó jön szerelve egy léggömb, és azt követően az infláció a ballon marad örökre a belsejében érbe. A stent implantáció különféle szövődmények lehetséges, hogy csak ritkán igényelnek orvosi beavatkozást a néhány egyéb területek: szívsebészet érsebészet transzfúzió, stb A csapat végez PCI kell készülniük felismerni és kezelni minden olyan komplikációk, amelyek során felmerülő teljesítménye az eljárás.

Miután koronária stent implantáció, van két probléma. Az első probléma az, trombózis, azaz. Kialakulása egy vérrög a koronária stent. Ilyen probléma, küzdünk kettős gátló terápia. Egy másik probléma a reakciója a véredény jelenlétében stent, ami természetesen, egy idegen test. Ez a probléma különösen hangsúlyos cukorbetegségben szenvedő betegek kezelésére, hosszú elváltozások a kis erek. . . Ezért alkalmaznak coronariastentek impregnáljuk speciális anyagok, amelyek megakadályozzák, és csökkenti a reakció érbe.

Az összegyűjtött bizonyítékok azt mutatják, hogy az arteria carotis stent beültetést bizonyára sokkal kevésbé biztonságos, mint carotis endarterectomia betegek tünetmentes és tünetekkel járó carotis stenosis. Az árak a stroke és a halál sokkal magasabb volt azoknál a betegeknél beültetett stent carotis szemben azokkal kezelt endarterectomia.

Diagnosztikai eljárások veszi átlagosan 15-30 perc, és terápiás, állítva, hogy a stent, általában 30-60 perc. Bonyolultabb eljárások, amikor fel több koronária stentek, tarthat hosszabb, mint két órán keresztül. A beteg 24 óra múlva megjelent, hogy menjen haza. Betegek akut miokardiális infarktus, kórházi meghosszabbodik néhány nappal a beavatkozás után. Ellenőrző az orvos ajánlott legalább kétszer az első két évben.

Miután a stent implantáció a koszorúér, a beteg, hogy rendszeresen vegyen be dupla gátló kezelés több hónaptól egy évig, néha hosszabb, attól függően, ha a stent telepítette. Ez a terápia rendkívül fontos, mivel az egyik a szövődményeinek trombózis, ami akkor fordulhat elő, az első napon, az első héten, de egy hónap után. Bármilyen önként megszakítása kettős thrombocyta kezelés nélkül konzultációkat kardiológus vezethet előfordulásának koronária stent trombózis.

Után a stent implantáció beteget nem lehet alávetni a fizikai erőkifejtés, beleértve: a rendes stentek három hónap és hat hónap bevonva. A megterhelés jelent emelő és toló rakomány load = erőfeszítést igényel a fizikai feszültséget. A szokásos mély lélegzetet a levegő, mielőtt a fizikai munka, a hosszú lépcső hegymászás, kerékpározás és gyorsítsa fel a dombra. A túlzott fizikai megterhelés lehet feltétele a vérrög képződés helyén stent szerelt.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Coronary stent
Close