Mi Blalock Taussig shunt

Mi Blalock Taussig shunt

Blalock Taussig shunt
Blalock Taussig shunt

Blalock Taussig shunt egy ideiglenes sebészeti beavatkozás, amely végzett az újszülötteket. Blalock Taussig shunt történik az az oka, hogy a szív nem szállított elég vér oxigénnel dúsított a többi a szervezetben. Ez azért történik, mert a hiba a szív, mint a tetralógia a Falot, tricuspidalis atresia, pulmonalis atresia és egyéb cyanotic szívfejlődési hibák.

Tünetek

Tünetek, amelyek jelzik meglétét ezek a betegségek kékes bőr, körmök és az ajkak. A Blalock Taussig shunt egyik ága két fő artériák elkülönülő és csatolja egy cső közvetlenül a pulmonalis artériát. Ez a cső lehetővé teszi a baba, hogy a zavartalan vért a tüdőbe.

Blalock Taussig shunt előkészítése Fontan eljárás, amely csak később jön, de nagyon fontos, hogy a baba születése után elegendő oxigén a vérben. Ez az eljárás alapítása óta többször is korszerűsített, de még mindig hordozza a nevét alkotók sebész Alfred Blalock és Helen Taussig kardiológust. Blalock Taussig shunt nagyon fontos, mert az első alkalom a történelem az orvosi világban, bebizonyosodott, hogy a szív hiba lehet javítani.

Miután Blalock Taussig shunt

Miután Blalock Taussig shunt betegek felírt gyógyszereket megakadályozza a vérrög a belsejében a sönt és az összeg attól függ, hogy a súlya a baba. Miután Blalock Taussig shunt beteg ne kiszáradnak, és ha elő gyakori letétele laza vagy vizes széklet, hányt, fokozott verejtékezés, akkor meg kell, hogy forduljon orvoshoz. Fennáll annak a lehetősége, hogy a sönt Blalock Taussig eltömődik és megakadályozzák a vér áramlását, a jelen esetben, a beteg lesz egy légzési probléma, és válik cianózis ebben az esetben azonnal keresse fel kardiológusát.

Miután Blalock Taussig shunt eljárás rendszeres látogatásokat a kardiológust szükséges. A kardiológus fog működni echocardiogram a baba szíve, hogy meghatározza a feltétele a szív és a sönt. Mivel Blalock Taussig shunt nem állandó műtétet, mert a baba szíve növekszik és shunt ugyanaz marad, akkor számíthat arra, hogy a baba lesz szüksége állandó megoldás, és egy új műveletet.

Amellett, hogy a fent említett trombózis (képződése a vérrög miatt), akkor és előfordulásának szeróma képződés, miután egy Blalock Taussig shunt szerint eljárva, de nagyon ritkán. Jelenléte szeróma után egy Blalock Taussig söntöt könnyen látható, a segítségével egy mellkas röntgenfelvétel vagy segítségével echocardiographia.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Blalock Taussig shunt
Close