Érelmeszesedéses szívbetegség - érelmeszesedés

Érelmeszesedéses szívbetegség - érelmeszesedés

arteriosclerosis
arteriosclerosis

Arterioszklerotikus szívbetegség vagy koszorúér atherosclerosis a leggyakoribb kiváltó oka a cardiovascularis események és a halál. Úgy gondolják, hogy egy abnormális lipid anyagcsere felelős a zsír felhalmozódását erek és fibrotikus szövetek egy helyen. Ez a szűkület következtében zsírraktározást hívják plakk és okozza a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, magas vércukorszint és más. Ez a változás vezet progresszív elzáródása pericardialis része a koszorúerek és a nagyobb ágak.

A szívizom erősebb az első nagyobb erőfeszítést és munkát, de ez nem így működik a végtelenségig. Az ő munkája, van néhány idővel változik. A szív növeli azáltal, hogy növeli erőfeszítés, mint bármely más izom. Az évek során, ha az nem befolyásolja a gyulladásos folyamatok bizonyos, a szív elkezd terjeszkedni. A bővített izom gyengül, és már nem képes rendesen működik, és hogy elegendő vér az élet legfontosabb szerveit. Működése nehezebbé válik, majd egy gyors fáradtság, szívdobogásérzés, rövid légzés és fulladás alatt nagyobb fáradtság.

A közvetlen oka e változások a szív érelmeszesedést. Arterioszklerotikus szívek tűnik, hogy befolyásolja az adott erek, koszorúér és a fióktelepei miatti érrendszeri betegségek okozta rohamok és szívinfarktus.

Kockázati tényezők (alapján megállapított eredmények), amelyek támogatják a fejlesztését ischaemiás szívbetegség, így a genetikai hajlam, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, és hipertrigliceridémia hiperkoleszterinémia. Egyéb kevésbé fontos tényezők közé tartozik az elhízás és a megfelelő fizikai alkotmány is vezethet atherosclerosis.

Férfit érint gyakrabban, mint a nők által érelmeszesedés, és hogy az aránya 4:1. Negyven évvel ezelőtt az arány 8:1, és 1:1 az 70-es években. A férfiak legerősebben betegség tünetei korban közötti 50-60 év közötti nők 60-70 éves. Magas szinten történő ateroszklerotikus koszorúér-betegség, és akár a teljes elzáródás maradhatnak klinikailag észrevétlen. Lehet kimutatni véletlenül a halál után, hogy más okok miatt. Mert most már csak úgy áll a hangulat koronarográfia mivel ez az egyetlen eszköz, amellyel meg lehet határozni a lokalizáció és mértékét stenosis. Nincs összefüggés között klinikai tünetek és a mértékét a betegség.

Agy lokalizációja érelmeszesedés általában követhet egy progresszív romlásával memória, dezorientáció időben és térben, pszichológiai távollét, előfordulhat, hogy zavar a látás és a beszéd, elvesztése bőr érzékenysége a külső ingerekre, egy hirtelen elvesztése izomerő-ban egy vagy több végtag , vagy a allegorikus agyi trombózis. Szívbetegségek és honosítás vezethet progresszív veseelégtelenség képességét a szívizom összehúzódása miatt oxigénhiány által kis mennyiségű vér, hogy megérkezik, előfordulhat, hogy a szívritmus-zavarok összehúzódás ütés, csillámló, rohamokban tachycardia. Ha felzárkóztak arteriosclerosis ellátó erek az alsó végtagok, lehet, görcsös fájdalom gyaloglás után, csökkenti a bőr hőmérsékletét a végtagok, majd később, üszkösödés, megvastagodása és sötétebb a bőr. Ha a folyamat lokalizált a vese artériák a hatások lehet enyhe vesekárosodásban szenvedő vagy magas vérnyomás. A helyzet egyre súlyosabb a vesében történik, ha kis erek "sclerosis. Senile arteriosclerosis növekszik az elöregedés az egész szervezet és tekintik élettani jelenség okozta öregedése az artériákban.

Ha úgy gondolja, hogy a szenvedő atherosclerosis azonnal keresse fel orvosát, és mondd meg neki, a tünetek, hogy már figyeltek meg. Az orvos határozza meg a kezelés, ha, miután vizsgálat azt állapítja meg, hogy Ön szenved atherosclerosis. A kezelés függ a tünetek és a betegség kiterjedésének. Nagyon fontos, hogy előtt atherosclerosis az időben, mert akkor terápia ad pozitív eredményt, és nem okoz súlyos betegség.

Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - arteriosclerosis
Close