Fallot-tetralógia

Fallot-tetralógia

Tetralogy of Fallot
Tetralogy of Fallot

Fallot-tetralógia pulmonális stenosis társult magasra szerelt kamrai hiba. Ily módon, a jobb kamrai kiüríti az aortába helyett a tüdőartéria és ezért aorta vér nagymértékben telítetlen oxigénnel. Vezet a korai cyanosis és szórakozóhelyekre ujjak. A fáradtság oka a cyanosis. Ez egy olyan probléma, hogy létezik a beteg születése óta. Fallot-tetralógia fordul elő mindössze 0,03% az újszülött babák.

A klinikai kép Fallot-tetralógia

Tünetei és jelei Fallot-tetralógia

Súlyos esetekben a gyermek fejlődése lelassult. Nehézlégzés gyakori, zömök elősegíti a fáradtság és a légszomj, és néha jön syncope. Express jelei cyanosis összejövetel ujjak mérsékelten jobb kamrai törzs és távollétében apikális pulzus, valamint egy rövid, durva szisztolés zörej és az izgalom végig a bal szélén a szegycsont. A szív nem bővül. Egy közepes méretű nyílások hangos 2. hangot lehet hallani, ahogy szakadt pulmonalis komponens csökkentett amplitúdó. Mivel a Fallot-tetralógia okoz zavart az oxigén a vérben, babák bőr kékes elszíneződése, néhány gyermek soha nem fejezik ez a tünet, ha a kár kicsi. Attól függően, hogy a betegség súlyossága, a szív, néha Fallot-tetralógia mutatható ki közvetlenül a szülés után. Fallot-tetralógia kombinációja négy kapcsolódó szívfejlődési: pulmonalis stenosis, jobb kamrai hipertrófia, kamrai septum defectus, felülírva aorta.

Radiológiai megállapításai Fallot-tetralógia

Lung területeken egyértelműek voltak. Apex a szív tompa egy homorú szegmensben. egy, a tüdő (szív formálta a fa cipő). Jobb aortaív kerül az esetek 25%.

EKG a Fallot-tetralógia

Jobb kamrai hipertrófia mérsékelt szinte mindig jelen van. Néha ott is kifejezte P hullámok.

Echokardiográfia A Fallot-tetralógia

Segítségével ezen vizsgálat teljes bizonyossággal, feltárjuk a jelenlétét tetralógia Fallot és láthatjuk a lyuk között a bal és jobb kamra vagy VSD.

Különleges vizsgálatok Fallot-tetralógia

A diagnózis alapján a szívkatéterezés és angio-kardiográfia a jobb kamra. Ily módon úgy határozzuk meg, és morfológiai megjelenés. Aortography ajánlott egy rutinvizsgálat betegek körében készített műtét. Ezzel megmutatjuk aorta ágak és váratlan kapcsolódó hibák.

A kezelés a Fallot-tetralógia

Tetralógia Fallot kezeljük sebészileg használatával a gép extrakorporális keringés. Rendelkező mortalitás közepesen alacsony. Szenvedő betegek fejletlen tüdőartériákban korábban javasolt Blalock-Taussig műtét típusa, amelyben növeljék a vér a tüdőbe, hogy a beteg, hogy nő fel elegendő a teljes művelet ..

Prognózisa a Fallot-tetralógia

Felnőtteknél a Fallot-tetralógia leggyakrabban cianózis veleszületett szív hiba, de a gyerekek nem jutnak felnőttkort olyan gyakran. A leggyakoribb halálok volt kifejezett hypoxaemia. Az is gyakori, és érrendszeri trombózis okozta policitémiát. Erejét egy szindróma függ mértékétől pulmonalis stenosis, ha a szűkület annál nagyobb, minél nagyobb az egy bal-jobb sönt, és tüdő véráramlás csökken.

A műtét után a betegek vezethetnek normális életet, de még mindig van, hogy látogassa meg a kardiológus, hogy figyelemmel kíséri a helyzetet, és a megfelelő gyógyszerek felírása, szintén nem lehet a hosszú távú szövődmények a műtét után, mint a jobb kamrai elégtelenség, a probléma a szívfrekvencia vagy a ritmus és mások. Limited testmozgás ajánlott. Azonban, ha a műveletet időben, nem kell, hogy korlátozott fizikai aktivitás az élet későbbi szakaszában. Néha, az orvosok azt javasolják, hogy a gyermek antibiotikumok szedése előtt fogászati ​​eljárásokat, amelyek megakadályozzák, hogy a fertőzések okozhatnak szívbelhártya-gyulladás, gyulladás a nyálkahártya a szív.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Tetralogy of Fallot
Close