Kamrai septum defectus

Kamrai septum defectus

Ventricular septal defect
Ventricular septal defect

A kamrai septum hiba a szívhiba t valójában egy nyílás a felső részében a interventrikuláris septum vált következtében nonunion az aorta septum. Ily módon, a vér áthalad a bal kamra, ahol a nagy nyomás, a jobb kamrai, ahol a nyomás kicsi. Azokban az esetekben, 1/4-1/3 shunt nem elég nagy ahhoz vezet feszültséget a szív. Abban az esetben, nagy söntök, van feszültség és a jobb és bal kamra. Kamrai septum defectus a leggyakoribb veleszületett szív hiba. Szív kamrai septum defectus lyuk ("lyuk" természetellenes közlemény) a fal között a kamrákba. Akkor úgy tűnik, mint egy egyetlen, elszigetelt rendellenesség vagy kombinálva más születési rendellenességeket okoz. Kamrai septum defectus is szerzett élettartama során az állam, például az akut miokardiális infarktus. Meg van osztva több csoportba, attól függően, hogy a hely és megjelenését széleinek a hiba. A klinikai jelentősége kamrai septumdefectus függ a mérete, helye, szintjének a vérnyomás a tüdő és az ellenállás a bal kamrában. Kis kamrai septum defectus okoz némi keveredés a vér között a kamarák, és nem okoz jelentős zavart dinamikáját vér. Ezzel szemben, egy nagy kamrai septum hiányosságot ki lassan, de biztosan vezet, hogy a nyomás növelésével történik a tüdőben, a pulmonális vaszkuláris rezisztencia, visszafordíthatatlan változások a tüdő erek és végül Eisenmenger szindróma (vér áramlását a kamarák volt a fordított, jobbról bal kamra). Kamrai septum defectus okoz jellegzetes szívzörej és visszatérő fertőzések a felső légutakat. A nagyobb kamrai septum defectus igényel műtéti seb zárása, amelyek általában kitűnő eredmény.

A klinikai kép kamrai septum defectus

Tünetek és jelek a kamrai septum defectus

A klinikai kép függ átmérőjétől a hiba és a megléte vagy hiánya a megnövekedett pulmonalis érrendszer ellenállását. Ha a hiba kicsi balról jobbra sönt kicsi, ha a hiba nagy, az ellenállás a véráramlás a két kamrák kicsi, így a bal-jobb sönt nagy, nagyobb pulmonális vaszkuláris rezisztencia csökken balról jobbra sönt és átalakítja szisztolés zörej az egyoldalú zörej. A harmadik, és lehet 4. bordaközi tér mentén a szegycsont hallható egy hosszú, hangos, érdes szisztolés zörej. Ez nem az egyetlen megállapítás a kis hibák. Abban az esetben, ha nagy söntök tetején a szív látható emelése a jobb kamra, hallható egy középső diastolés zörej és hallható a harmadik hangot.

Radiológiai megállapításai kamrai septum defectus

A nagy sönt, jobbra vagy bal kamrai vagy mindkettő, mint a bal pitvar és pulmonalis artériákat méretét megnövelték, és a tüdő áramlás növekszik.

EKG kamrai septum defectus

Ez lehet normális, vagy mutathatja hypertrophiája a jobb, bal vagy mindkét kamrát.

Különleges vizsgálatok kamrai septum defectus

Szívelégtelenségben katéterezés, lehetőség van még a diagnosztizálására legnehezebb esetek. A gyermekek szívelégtelenségben kell létrehozni a diagnózis és tanácsot ad a megfelelő kezelést.

Kezelése kamrai septum defectus

Kamrai septum defektus lehet tünetmentes normális hemodinamika a szív. Azonban, a gyermekek is komoly hibája, hogy az eredmények a halál miatti szívelégtelenségben. Ezek a betegek műtét. Ideális esetben a műtét használatával a gép extrakorporális keringés az egyik a nagy bal-jobb shunt, bal kamra hypertrophia, és csak mérsékelt pulmonalis hypertonia. 85 mm Hg), and left-right shunt is small, then the risk of surgery is at least 50%." g="When it comes expressed pulmonary hypertension (pulmonary artery pressure 85 mm Hg), and left-right shunt is small, then the risk of surgery is at least 50%." j="Amikor kifejezett pulmonális hipertónia (pulmonalis artériás nyomás 85 Hgmm), és a bal-jobb sönt kicsi, akkor a sebészi beavatkozás kockázata legalább 50%-os. "Amikor kifejezett pulmonális hipertónia (pulmonalis artériás nyomás> 85 Hgmm), és a bal-jobb sönt kicsi, akkor a sebészi beavatkozás kockázata legalább 50%-os. Sebészeti beavatkozás ellenjavallt, ha a shunt van fordítva. Azonban, ha egy műtéti beavatkozásra van szükség abban az esetben, szívelégtelenség által okozott nagy bal-jobb sönt javasolja helyezett gyűrű körül a tüdő artéria, ami csökkenteni fogja a shunt. Csak a gyermekek 5-6 éves korban szükség van, hogy egy végleges korrekció. A növekvő tapasztalatok arra a következtetésre jutottak, hogy néhány hiba van zárva spontán (talán 30 - 50%). Ezért a műtétet el kell halasztani késő gyermekkor, kivéve azokat az eseteket, amikor képtelen az élet nagyon erős, vagy ha arra a következtetésre jutottak, hogy a pulmonalis hypertonia növekszik.

Prognózis A kamrai septum defectus

Betegek tipikus erdei számíthat normális életet, kivéve, hogy azok mindig fejleszteni bakteriális szívbelhártya-gyulladás. A nagy söntök korai gyermekkorban a pangásos szívelégtelenségben fordul elő, és ezek a betegek ritkán élnek 40 évesnél fiatalabb. Fordított shunt tapasztalt mintegy 25%-ában, és ahhoz vezet, hogy egy Eisenmengerovog szindróma.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Ventricular septal defect
Close