Holter monitorozás

Holter monitorozás

Holter
Holter

Holter EKG monitorozás olyan invazív diagnosztikai eljárás, amely végre ambuláns vagy kórházi körülmények között. A beteg helyezett, elektródákat a mellkas, amely összefüggésbe hozható az eszköz (méretű, egy mobil telefon). A készülék, Holter EKG felvétel EKG a beteg egész idő alatt. Holter általában 24 órán keresztül viselt. A készülék viselése beteg nem fürdők, mozgassa a kábeleket, és távolítsa el az elektródákat. Beteg viselése mellett a Holter végre szokásos napi tevékenységek, amelyek rögzítik a naplóban.

Használat esetén ellenőrzésére szív, majd az elektródok kapcsolódnak át a mellkas, hogy megkapja a villamos jelek a szív és jelzéseket küldeni a hordozható eszköz, amely rögzíti őket. Zavarának elkerülése izomműködés a mellemen, melyekkel hibás kép Holter monitorozás, elektródákat rögzítenek a csontos része a mellkas. Minden Holter EKG monitorozó rendszer áll a hardver, amely rögzíti az elektromos jelek a szívben és hogy a szoftver elemzése után ezeket a jeleket. Holter monitorozás teszt fájdalommentes de lehet létrehozni kellemetlenséget közben alvás, és néhány beteg kell borotválkozni mellkas annak tulajdonít az elektródák, az is fontos, hogy a beteg allergiás lehet a a ragasztóanyagok szalag az elektródok, amelyek végül leesik, de a beteg tájékoztatást, hogy hogyan vissza őket arra a helyre.

Eltávolítása után Holter monitorozás eszközt a beteg, a kardiológus adatátvitel a készülék és a számítógép és elemzi a beteg EKG. Kardiológusok alapuló elemzése EKG, meghatározza, hogy vannak zavarok, szívritmuszavar, szív impulzus vezetési zavarok, ischaemiás epizódot.

Vannak még a vezeték nélküli Holter monitorozás eszközök segítségével a mobiltelefon jeleket küld a kardiológus, a hátránya az, hogy, hogy feltöltse az akkumulátorokat minden 2 nap.

Holter EKG monitorozás elsősorban a:

Észlelése és osztályozása szívritmuszavar a szívbetegségben vagy ha a beteg a tünetek, amelyek által okozott arrhythmia.

Differenciál diagnózis (szédülés, a rövid távú eszméletvesztés).

Azoknál a betegeknél, pitvarfibrillációban vagy pitvari ritmuszavarok, átmeneti előfordulna az éjszaka folyamán.

Miután egy szívroham vagy szívizom betegség, lehet több szívritmuszavarok, amelyek nem derül fény, és ezért azok kimutatási használatát igényli Holter monitorozás.

A személyzet kiválasztása speciális vám (pilóták, búvárok, ejtőernyősök, űrhajósok, stb.)

Ellenőrzése pacemaker.

Kiválasztása és kimutatására homályos szívbetegségek a sportolók.

Kutatás.

Holter EKG eszközök használhatók diagnózis:

Pitvarfibrilláció a szív.

Multifokális pitvari tachycardia (szapora szívverés kialakítva számos helyen a szív).

Palpitatio.

Rohamokban supraventricularis tachycardia.

Meghatározása oka gyors fáradtság.

Lassú szívverés (bradycardia).

Kamrai tachycardia.

Hirtelen halál a családban.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Holter monitoring
Close