Angina pectoris - ("A szívem fáj")

Angina pectoris - ("A szívem fáj")

angina pectoris
angina pectoris

A lényege diagnózisának angina pectoris

• szorítás vagy nyomás fájdalom, retrosternalis vagy egyszerűen balra ("szíve fáj"). Akkor fordul elő, közben gyorsan terhelés, bővíthetik és elveszíti a szünet után.
• Miután fény gyakorlat 70%-ánál diagnosztizáltak kóros EKG, mások 3O%-nak van egy normális EKG-elváltozások, vagy nem diagnosztizáltak.

Általános vita az angina pectoris - ("A szívem fáj")

Angina pectoris oka általában arteriosclerotikus szívbetegség, de néhány esetben nem áll fenn jelentős koszorúér-betegség következtében súlyos aortastenosis vagy elégtelenség, fokozott anyagcsere, ahogy ez a helyzet a hipertireózis vagy után pajzsmirigy kezelés, jelzett vérszegénység, és tachycardia a gyors kamrai ütések. A lényeg a mechanizmus az eltérés a követelmények a myocardialis valamint az oxigén és az összeg áthalad a koszorúerekben. A következő három csoport határozza meg relatív vagy abszolút myocardialis ischaemia:

A korlátozott mennyiségű oxigén, amely elterjedt a koszorúerek:

Tényezők közé atheroscleroticus érszűkület, kollaterális keringés és reflex összehúzódás válaszul érzelmi állapot, a hideg, gyomor-bélrendszeri betegség a felső részeket.

Blood tényezők állnak vérszegénység, hypoxaemia és policitémiát (megnövekedett viszkozitás).

Keringési tényezők tükröződnek a vérnyomásesés miatt arrhythmia, hypotonia, vérzés és Valsalva eljárást, valamint csökkent a nyomás a töltés a koszorúerek az aorta stenosis vagy elégtelensége.

Fokozott perctérfogat angina pectoris - ("A szívem fáj")

Fiziológiai tényezők stressz, izgatottság, zavar az emésztés és anyagcsere után nehéz étel. Patológiai tényezők (mint a magas teljesítmény), beleértve a vérszegénység, hyperthyreosis, arteriovenosus sipolyok és pheochromocytoma ..

Fokozott szívizom oxigén által okozott gyors szívverés, mint érszűkület vagy nem megfelelő és diasztolés magas vérnyomás, vagy fokozott oxigénfogyasztás következtében hyperthyreosis, vagy bármilyen állapotban jellemző fokozott kiválasztás katekolamin (pheochromocytoma, súlyos érzelmi államok és hipoglikémia).
Során a szívkatéterezés élettani változások következnek be, hogy a vezető angina pectoris, ami valójában egyenes angina pectoris okozta hosszan tartó gyakorlat. Megjegyzés: a jelentős növekedés a bal kamrai nyomás és mielőtt az EKG láthatjuk jeleit angina pectoris és az ischaemiás változásokat. Növeli az oxigén fogyasztás a szívizomban. Ezek a változások mellett a bal kamrai elégtelenség és csökkenti előfordulásának gyanúja angina pectoris.

A klinikai kép angina pectoris - ("A szívem fáj")

Medical History:

Diagnózisa angina pectoris függ, csaknem teljesen a történelem és lehetővé kell tennie a betegnek, hogy leírja a tünetek a maguk módján bemutatásával keze helyét és minőségét a tünetek. A történelem az alábbi kategóriákban:

A körülmények, amelyek előmozdítják és felszámolására angina pectoris - ("A szívem fáj")

Angina pectoris általában akkor jelentkezik, járás közben, főleg a lejtő mentén, illetve ha lépcsőzés. Fáradtság és erőfeszítés vezet lezárását hangrés és mellkas felgyorsítja támadás, úgy érzem, mintha a szíve fáj. Attól függően, hogy a tevékenység jellegét, angina pectoris alatt következik be a fáradtság, és megáll, ha a beteg áll vagy ül csendben. A betegek inkább maradjon álló helyzetben, mint hazudni. Néhány beteg érzi, könnyebb után, hányás, és ezért hajlamosak tulajdonítani a nehézségek nehézségek a gyomorban. Minden beteg, nem okozhat angina pectoris ugyanolyan intenzitású tevékenységet, de a lehetőségek még kevésbé után az ebéd során ébredés, vagy ha egy személy van kitéve a hideg szél. Nehéz ételek és az erős érzelmi állapotokat válthat ki a támadás nélkül is fárasztó.

Jellemzői kellemetlen angina pectoris - ("A szívem fáj")

A betegek gyakran nem panaszkodnak a fájdalom miatt angina pectoris, de ez a szorító érzés, égő érzés, nyomás, fulladás, szív fáj, fáj, stretching, jelenléte gáz vagy feszültség. Gyakran járó emésztési zavarok. Támadás angina pectoris semmilyen módon nem sohasem formájában fordul elő, világosan helyi fájdalom vagy fájdalom a injekciós támadás akinek a által meghatározott által ujj. Akkor fordul elő, gyorsan stressz során és gyors emelkedése intenzitás, amíg a beteg arra kényszerül, hogy hagyja abba, és egy kis szünetet, még ha az elején a problémák nem voltak súlyosak.

Angina pectoris lokalizáció és elterjedésének fájdalom

Lokalizálása fájdalom különbözik sok betegnél, de még mindig az ugyanaz egy betegnél. Azokban az esetekben, kényelmetlenség része az érzés mögött, és balra a szegycsont. Ha tesz egy kicsit balra vagy jobbra nem olyan gyakran, jellemzően mozog központilag és érezd mélyen a mellkasban. Bár angina pectoris átterjedhet minden szegmensét C2-T10, általában kiterjed a bal váll és a felkar, és gyakran lefelé mozog, és a belsejében a kezét, és könyökét az alkar, a csukló, illetve a negyedik és ötödik ujjak. Ritkán tapasztalt sugárzás jobbra váll és le, de ezek a jellemzők az ugyanaz. Néha, a kezdetén angina pectoris érezhető a alsó részén az állkapocs, a bázis vagy a nyak hátsó részén, vagy bal magas hátul. Angina pectoris szinte bizonyosan kizárható, azokban az esetekben, amikor a beteg mutatja és oldalsó az ujj mutat a legfájdalmasabb pont. Én általában beteg azt mondja, hogy a szíve fáj.

Attack idő angina pectoris - ("A szívem fáj")

Angina pecotris egy rövid ideig, és teljesen visszavonja következmények nélkül. Ha a támadás gyorsítani a fáradtság és a beteg azonnal álljon meg és pihenjen, anginás fájdalom, vagy a szív fáj, nem tart, mint 3 perc alatt, (bár a betegek többsége úgy gondolják, hogy tovább tart.) A támadások okozta nehéz ételeket, vagy eredménye a harag nem tart tovább 15-20 percnél ..

Egyéb változások fokozhatják angina pecotris is figyelembe kell venni. Ezek a következők: epehólyag-gyulladás, görgetés hiatus hernia, hyperthyreosis, rohamokban jelentkező aritmia, vérnyomásesés és a bal kamrai elégtelenség ..

A jelek angina pectoris - ("A szívem fáj")

Közben spontán vagy indukált támadások jelentősen megnövekedett szisztolés és diasztolés vérnyomás, csak alkalmanként során fájdalom jelentkezik és a gyorsított ritmus. Carotis sinus masszázs gyakran vezet a fájdalom, de elveszti sokkal gyorsabban, mint máskor, ha lassítják a szívfrekvenciát. Ez az eljárás rendkívül hasznos abban az esetben, az "atipikus angina".

Fontos, hogy jelek felismerésére betegségek, amelyek érdekeltek a atherosclerosisos szívbetegség. Ezek a következők: diabetes mellitus (retinopátia vagy neuropátia), tuberosa vagy tendinosa tervét, vagy változások egyre anginapectoris, mint például a magas vérnyomás, hyperthyreosis, alacsony vérnyomás, és az aorta vagy mitralis stenosis.

Betegek angina pectoris normális kardiovaszkuláris berendezést 25-40%-ában. Észleltek és elzáródásos perifériás artériás betegség, hypertoniás retinopathia és cardiomegalia jelentős zaj-és szívelégtelenség jeleit ..

Laboratóriumi vizsgálatok eredményei A Angina pectoris - ("A szívem fáj"):

A lehetséges támogató tényezők a következők: vérszegénység, hypercholesterinaemia, diabetes mellitus és a betegség a gyomor bélrendszer, mi szükség van rá figyelni. STS kell végezni rendszeresen. Ez szükséges ahhoz, hogy egy állókép a mellkas kizárására betegség a tüdő, a szív és a csontok.

Nyugalmi EKG-vizsgálatot normális-ban 25%-ában az angina pectoris kezelésére. Változások nyilvánul abnormális atrioventricularis vagy az intraventrikuláris vezetési rendszer a bal kamrai hipertrófia, szívinfarktus, vagy a régi nem-specifikus változásokat a STT szegmensben.

Ha a diagnózis gyaníthatóan van szükség ahhoz, hogy a vizsgálat fáradtság. Fáradtság vizsgálat nem működik mielőtt megállapítást nyer, hogy egy normál nyugalmi EKG és a fájdalom nem annyira Friss jellegével. Ezek az intézkedések szükségesek, hogy megakadályozzák a stressz betegek akut vagy szubakut myocardialis ischaemia. A pozitív teszt: az EKG fáradtságot vízszintes depresszió legalább három mm vagy végleges ST-depresszió körül egy vagy több vezet. Depresszió az ST szegmens ("J"), az összehangolás, a T hullám vagy ST-szakasz depresszió kicsi, nem szolgál diagnosztikai célokra. A szabványos vizsgálat jelentős változások állnak be angina pectoris csupán 50-60%-ában. Az arány sokkal magasabb, ha az EKG keresztül vett spontán támadás, vagy ha a vizsgálat valamivel hosszabb fáradtság.

Szelektív koronarográfia a következők:

Fokozott a tapasztalat azt mutatja, hogy az angiográfia viszonylag biztonságos módszer, és dönt az anatómiai változások a koszorúerekben. Azonban néhány beteg valódi angina pectoris normál angiogramon, annak érdekében, hogy ez nem zárja ki koszorúér-betegség.

Differenciál diagnózisa angina pectoris - ("A szívem fáj")

Pszichofiziológiai cardiovascularis reakciókat elhanyagolt csoportot betegségek mellkasi fájdalom gyakran le, mint a "szív fáj", azon órák vagy napok, fokozott fáradékonyság, de nem áll meg a többit. Gyakran van egy rövid ideig tartó fájdalom formájában kibír vagy kés szúrásai tetején vagy a fölé precordialis szív. Érzelmi stressz és a fáradtság teszi a fájdalom nehezebb. Gyakran jelen miatti hiperventilláció és légszomj, szívdobogás, fáradtság és fejfájás. Gyakori panasz az állandó kimerültség.

"Szindróma az elülső mellkasfal," a megkülönböztető jellegű, mert egyértelműen körülhatárolva intercostalis izom fájdalom, nyomás, amely megegyezik mellkasi fájdalom. Kulcs vagy gyulladás vegyületek, amelyek meleg, duzzadt és vörös (az úgynevezett. Tietzeov szindróma) diffúz adja mellkasi fájdalom, ami szintén okozott helyi nyomásnak. Diagnózis nehéz bordaközi neuritisz (herpes zoster, diabetes mellitus, stb.).

Az érzékenységi terület ksifoid növeli a fájdalom a szegycsont alsó és megújult nyomás a processus xiphoideus. Mindkettő fel olyan betegeknél, angina pectoris.

Nyaki és mellkasi gerincvelő betegség (degeneratív betegség lemez, egyes veleszületett rokonszenv "arthritis" kiterjed a háti pályák), éles és erős fájdalom hasonló angina pectoris szerint lokalizáció és terjesztését, de feltétele mozgalmak vagy nyaki gerinc, ha hazudik vagy terhelésre vezetői

Gyakran gondol peptikus ulcus, cholecystitis, cardiospasm és funkcionális gasztrointesztinális rendellenességek, mert néhány betegnél hányás enyhítésére anginás nehézségeket. Ezekben a betegségek, a tünetek az élelmiszer-bevitelt, és nem kapcsolódnak a fáradtság. Radiológiai hasznos a diagnózis. Bol hozamok megfelelő diéta és a gyógyszeres kezelés.

A fájdalom a hiatus herniae fordul elő az alsó része a mellkas vagy a has és felső részén a leggyakoribb étel fekve vagy hajlítás. A fájdalom megnyugtatja enyhe diéta, savkötők, félig fekvő helyzetben és mozgás.

"Solid" mitralis stenosis vagy pulmonális hipertónia okozta krónikus tüdőbetegség esetenként okozhat mellkasi fájdalom, amely nem különbözik a fájdalom angina pectoris, beleértve a lapított vagy ST-depresszió. Evident a klinikai kép mitralis stenosis vagy tüdőbetegség, és az EKG mutat eltérést az elektromos tengely a jobb, vagy a jobb kamrai hipertrófia nyitva.

Prognózisa angina pectoris - ("A szívem fáj")

Az áramlási meghosszabbodik, változó gyakoriságát és intenzitását támadások, ékezetes alkalmanként teljes remisszió és epizódok szívinfarktus, vagy vége a hirtelen halál. Átlagos túlélés után támadás angina pectoris: 8-10 év, és az éves halálozás okozta angina pectoris a 5-8%-os, túl azon, ami alapján várható életkor és a nemek. Életkor levágja: diabetes mellitus, magas vérnyomás, szívmegnagyobbodás, a pangásos szívelégtelenség, miokardiális infarktus, ritmuszavarok és vezetési zavar a rendszerben. Szegény Távoli olyan betegeknél, akik szenvedtek a támadás előtt, 40 éves korig. A betegek fele hirtelen meghalt, és 1/3 szívinfarktus. Szívelégtelenség számít részeként egyedülálló a halál okát.

Formái angina pectoris - ("A szívem fáj")

Angina decubitus

Betegek tipikus angina pectoris vagy a szív fáj általában időről időre, és a támadás után közvetlenül lefekvés vagy támadás felébreszteni őket. Az ülő vagy álló helyzetben, lassan engedje el a fájdalmat. Ezek az epizódok rövid és gyakori. Ha ezek a változások hirtelen jelennek meg éjszaka, és különösen akkor, ha a fájdalom visszatért éjszaka kell törekedni, hogy a feltételek növelik angina pectoris. Ha azonban nem volt, aki az ilyen típusú találja decubitus anginás küszöbönálló szívizominfarktus, és a halálozási arány magas, amennyiben a beteget kezeljük angina preinfarction.

Emlékezz angina pectoris - ("A szívem fáj")

Súlyosbító tényezők, mint például az érzelmi stresszt és hyperthyreosis kell kezelni óvatosan, mert ez 5-10%-ában. A nagy százaléka betegek tartós anginás típusú fájdalmat diagnosztizáltak miokardiális infarktus és hirtelen meghalt. Mások hirtelen nyugodj meg és vált tünetmentes. Csak néhány, és még mindig kiterjesztették mellkasi fájdalom, valószínűleg a myocardialis ischaemia, és nincs bizonyíték a szívizom elhalása.

Preinfarction angina pectoris - ("A szívem fáj")

Ezekben az esetekben a betegeket kezelik, mintha szenvedő myocardialis infarctus:

A hirtelen támadás angina pectoris.

A gyors növekedése gyakorisága, intenzitása és időtartama.

Az éles változás a hely vagy sugárzás.

Hányinger vagy hányás, fájdalom.

Folyamatos vagy ismétlődő angina decubitus.

Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - angina pectoris
Close