Eisenmenger szindróma

Eisenmenger szindróma

Eisenmenger syndrome
Eisenmenger syndrome

Eisenmenger szindróma már le, mint a kamrai sövény defektus a jobb kamrai hipertrófia, lovas aorta és cyanosis. Ami a frekvencia, a felülreprezentáltak fordított söntök. Itt jut eszembe a kamrai sövény defektus, nyitott ductus arteriosus persistens és a pitvari septum hiba. Okai pulmonalis hypertonia nem ismertek. Fokozott pulmonális vaszkuláris rezisztencia, ami jobb kamrai hipertrófia és a fordított Shant. De a vér is folyik balról jobbra, hanem jobbról balra, vér érkező tüdő, oxigénnel dúsított, ismét visszatér a tüdő inkább bemegy a többi része a test. Ebből az okból, van némi változások a tüdő, az artériák válik keskeny és merev, és ezért növelik a nyomást tüdőartériákban. Amikor a vérnyomás a tüdőből nagyobb lesz, mint a nyomás a vér, amely áthalad a sönt megfordul, akkor ez az úgynevezett Eisenmenger szindróma. Blood, mert hiányzik a oxigén-ból a bal oldalon a szív, megy a bal kamra és tovább a többi a szervezetben, ami ebben a folyamatban nem kap elegendő oxigénben gazdag vér.

A klinikai kép Eisenmenger szindróma

Tünetei és jelei Eisenmenger szindróma

Gyakran fáradtság vezet mérsékelt vagy jelentős légszomj. A kamrai és pitvari septum hiba vezet a megjelenését cianózis A policitémia és összejövetel ujjak. Fordított ductus arteriosus persistens okozza cianózisa alsó lábszár és a lábujjak. Lehetőség van megtapogat fellépése esetén a jobb kamra és a a. Tüdő, pedig a bal oldali szegycsont határ szisztolés zörej hallatszik, azt lehet hallani, és a korai szisztolés pulmonalis sokk. Eisenmenger szindróma okozhat más szövődmények, mint például pangásos szívelégtelenség, epeúti hólyagocskák, vérzés, vérrögképződés, veseproblémák, szédülés, magas vörösvértestszám, vashiány, szívdobogás, fejfájás, agyi tályog, homályos látás, ájulás, légszomj és a duzzanat az ízületek. A legtöbb ilyen tünetek Eisenmenger szindróma lehet a korai kiírást és jelenteni kell a gyermekorvos. Ezek a tünetek hasonlóak lehetnek más szívproblémák.

Radiológiai megállapításai Eisenmenger szindróma

Az átvilágítás is arra a következtetésre jutott egy nagy, lüktető aktív pulmonalis artéria és pulmonalis rajz kevésbé hangsúlyos.

Az EKG Eisenmenger szindróma

Általában van jobb kamrai hipertrófia prominens P hullámok.

Echocardiogram a Eisenmenger szindróma

Ezzel az eljárással, amely megvizsgálja a szerkezet a szív segítségével hanghullámok látjuk a vér áramlását a nyitott ductus arteriosus, és megállapítani, hogy a méret a lyuk, és mennyi vér áthalad rajta.

Mágneses rezonancia képalkotás Eisenmenger szindróma

Ez az eljárás használ nagy mágnesek és rádiófrekvencia bemutatni a szerkezet a szív, és ez hasznos létrehozása arteria pulmonalis nyomás.

Különleges vizsgálatok Eisenmenger szindróma

Szív katéterezés, angiográfia és kardiográfia használata festék hígítás görbe meg lehet meghatározni a méretét Shant.

A kezelés Eisenmenger szindróma

Sebészeti beavatkozás nem hasznos a jelenlétében Eisenmenger szindróma, de lehet megakadályozni, ha attól az időtől, akkor fedezték fel, egy lyukat okozó pulmonális hipertónia. A kezelés a Eisenmenger szindróma számos tényezőtől függ, mint például: életkor, aktuális egészségi állapot, anamnézis, mennyire előrehaladott a betegség, hogy a beteg illeszkedik a megfelelő kezelés, a prognózis a betegség progresszió és mások. Kezelése Eisenmenger szindróma áll gyógyszerek, oxigén alvás közben, vagy pihenés, eltávolítása a vér, a vér helyettesítik az intravénás sóoldattal és mások.

Prognózis Eisenmenger szindróma

A legtöbb beteg meghalt, mielőtt a 30 év miatt dekompenzáció a szív, érrendszeri trombózis, vagy a szívbelhártya-gyulladás.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Eisenmenger syndrome
Close