Coarctatio az aorta

Coarctatio az aorta

Coarctation of the aorta
Coarctation of the aorta

Coarctatio aortae felnőtteknél található aortaív csak alul a bal és közel a ligamentum subclaviae arteriosum. Kéthegyű aortabillentyű fordul elő az esetek 25%. Vérnyomást növekedett az aorta és proximálisan a beszűkülése az ágak, míg a disztális részek csökken. Collateral forgalomba között a magas és az alacsony nyomás alakul ki az aorta szegmenst bordaközi artériák és ágak subclaviae.

A klinikai kép coarctatio az aorta

Tünetei és jelei coarctatio az aorta

A tünetek nem jelennek meg, amíg magas vérnyomás nem jár balkamra károsodása vagy agyvérzés. Erős artériás pulzálás láthatók a nyakon. Ott magas vérnyomás kéz, de a vérnyomás normális vagy csökkent a lábak. Ezek a különbségek emelkedni fáradtság, mellyel a diagnosztikai célokra kétséges esetekben. Pulzáló A. femoralis hiányoznak vagy gyenge és kiterjesztett képest pulzus. A. brachialis. Késői szisztolés zörej, hogy hallható alján, néha jobban hallassa hátul, különösen a processus spinosus.

Radiológiai megállapítások:

Röntgenfelvétel mutatja, a bordák felmerülő megnövekedett bordaközi artériák, dilatáció a baloldali A. Subclaviae és poststenotic dilatációs a bal kamra és a bővítés.

EKG-jeleit mutatta a bal kamrai hipertrófia, illetve mérsékelt esetekben lehet normális.

A kezelés coarctatio aortae

Resectio az aorta számolni egy sokkal komolyabb sebészeti beavatkozás, mint ligatúra a ductus arteriosus persistens. A műtéti halálozási ráta 1-3% között mozog. Ajánlott, hogy minden beteg coarctatio aortae működni a 20 éves élettartam. Azokban az években, a 20 és 35 műtétet javasolt, ha a beteg rosszul érzi magát. Mortalitás jelentősen emelkedett betegek több mint 50 éves, és a műtét nagyon kockázatos ebben a korban.

Prognózisa coarctatio az aorta

A betegek többsége az ún. caorktacije felnőtt űrlap meghal, mielőtt a 40 év és komplikációk, mint például magas vérnyomás, aorta törés, bakteriális szívbelhártya-gyulladás, agyvérzés (veleszületett aneurizma). Azonban, 25%-ában volt normális prognózis szempontjából kardiovaszkuláris eszközök és halt okok nem kapcsolódó coarctatio aortae.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Coarctation of the aorta
Close