Mi az a Pacemaker

Mi az a Pacemaker

Pacemaker
Pacemaker

Ha a pulzusszám nagyon lassú (általában kevesebb, mint 60 ütés per perc), a szervezet nem kap elég oxigént. Kevesebb oxigén tüneteket okoz, például szédülést, extrém fáradtság, légszomj vagy ájulás. Állapota, amikor a pulzusszám nagyon lassú, és ha a tünetek jelennek meg az úgynevezett bardycardia amely gyógyítható egy pacemaker.

A szív nem tud dolgozni nagyon lassan, több okból is.

Sick sinus szindróma (vagy szinuszcsomó diszfunkció) akkor jelentkezik, amikor a szív természetes pacemaker (a szinuszcsomó) küld elektromos jelek nagyon lassan.

Szívbetegségek Bloks akkor történik, amikor az elektromos jelek által kibocsátott szinuszcsomó blokkolja, mielőtt azok elérnék a szív üregeiben.

Általános okai bradycardia

Örökletes szív hiba.

A természetes öregedés folyamatát.

Egy szívroham, amely elhagyja a heg.

Előfordul, hogy a valódi oka nem határozható meg.

Mi az a Pacemaker

Szívritmus-szabályozók csökkentik a tüneteket bradycardia serkenti a szív elektromos jeleket, ezek a ritmusok, amelyek megfelelnek a metabolikus igényeket a test. Pacemaker beültetés egyszerű és viszonylag rövid sebészeti eljárás, amelynek végezni egy műtőben, helyi érzéstelenítésben - a beteg ébren van és tudja, de A beavatkozási következtében az alkalmazott érzéstelenítés, nem érez fájdalmat. A pacemaker műtő van egy x-ray, amely lehetővé teszi a kardiológus látott bevezetése elektródák a szív, beállítási berendezések beültetett pacemaker figyelemmel kíséri a beteg szívritmusát és sebészeti műszerek.

Pacemaker eljárás

Egy vagy két elektróda a pacemaker behelyezzük vénába a régióban alatt a kulcscsont és nyomjon, hogy egészen a belső fala a jobb pitvar vagy tokot, ahol rögzített. Útmutató az elektródák a szív által vezérelt röntgen. Pacemaker generátor beágyazódik a kis "zseb" a bőr alá, és csatlakozik egy elektródát helyezünk a szívbe. Pacemaker generátor igazodik az optimális munka, majd a subcutan zseb varrott.

Pacemaker művelet, valamint a beállítást, általában tart 20 perc és egy óra és fél, attól függően, hogy a típusától pacemaker elektródák, valamint a beteg szerkezet, és általában körülbelül fél óra.

A következő 24 és 48 óra, a beteg mellkasára, a pacemaker beültetett maradó részben immobilizált olyan kötés, amely kellene táska homokkal. A beteg nem kap az ágyból után 24 órával a pacemaker működését, az elektródát a szív nem szállíthatók el az optimális helyeken. A beteg a kórházban marad alatt orvosi felügyelet néhány napig. Kiadása után a beteg jöjjön rendszeres szűrések a menetrend által meghatározott orvos - kardiológus.

Minden beteg mentesítés kap nyomtatott azonosító kártyát, és bizonyos típusú pacemakerek és egy speciális "mágneses" kártya - mint a hitel -, ha az adatokat elektronikusan tárolnak a cochleáris implantátumok. A beteg, aki a beültetett szívritmus mindig magánál tartani a kártyát, abban az esetben az előre nem látható egészségügyi problémák, és még azok is, akik nem állnak közvetlen kapcsolatban a működését a pacemaker.

Működésének ellenőrzése és esetleges cseréje pacemaker generátor

A beteg, aki a beültetett pacemaker rendszeresen részt vegyen a rendszeres karbantartás ellenőrzésére, hogy a helyességét a pacemaker és az állam az akkumulátor. Ezek a rendszeres szűrővizsgálatok az általános menetrend orvos szakember, aki elvégezte a beültetés. Ha bármilyen problémája van, és meg kell habozás nélkül a kapcsolatot azonnal az orvoshoz, aki irányítja a pacemaker.

Akkumulátor több évig tart, attól függően, hogy a sebesség a kopás, modellek és módszerek pacemaker működését. A modern akkumulátorok élettartama több mint tíz éve, de ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül kell hagynia a rendszeres ellenőrzések, és várja, hogy az akkumulátor teljesen lemerül. Mivel az akkumulátor van rögzítve a burkolat a generátor, akkor meg kell változtatni az egész generátort.

Az első jelek az alacsony pacemaker akkumulátor létrehozza a kardiológus, mielőtt még érezni a tüneteket. Generátor csere romlása miatt az akkumulátor egyetértenek orvosa, aki meg fogja határozni, hogy szükség van, és időpontot. Csere önmagában egy kisebb sebészeti beavatkozás, vannak egyszerűbb és rövidebb, mint a beültetés. Cseréje után a pacemaker generátorok beteg általában megy haza aznap, akkor marad egy-két nap.

A pacemaker az ő szerkezet védve interferenciákat okozhat az elektromos készülékek a közelben. Azonban, ha úgy gondolja, hogy ez lehet az oka a néha szédülés vagy szívdobogás, egyszerűen helyezze el az elektromos készülékektől, vagy kapcsolja ki. Ha interferencia akkor megáll, és a pacemaker továbbra is normálisan működik. Elektromos készülékek nem tudja véglegesen károsíthatja a pacemaker. A legtöbb elektromos eszközök, amelyekkel naponta kapcsolatba kerül, hogy biztonságos, és nem zavarja a pacemaker.

Pacemaker költség

Az árak a pacemaker a $ 30,000 $ 40,000 plusz a járulékos költségek a pacemaker eljárás attól függően, hogy a hely, ahol a személy kap egy pacemaker.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Pacemaker
Close