Veleszületett szívbetegség

Veleszületett szívbetegség

congenital heart disease
congenital heart disease

Veleszületett szívbetegség körülbelül 2%-a szívbetegség felnőtteknél.

Kialakítása ellenére a gyógyszer, minden hátrányát a magzat nem kerülhető el a prenatális időszakban, amelyek között a szív hibák. Ezek a születési néha nem jelentenek problémát, és el lehet távolítani, és a komplex veleszületett szívbetegség van szükség egy komoly válasz. Eltekintve szívfejlődési hibák létezik és szerzett szív hibák, mely adott esetben történt eredményeként veleszületett szív hibák. Köszönhetően az orvostudomány fejlődése szívfejlődési hibák kezelni lehet 90%-ában. Ha figyelembe vesszük, hogy az előző nap egy ötödik beteg született egy szív hiba tapasztalható csak 16 éves, és ma már több mint 85-90 százaléka ezeket betegek pubertás, akkor egyértelmű, hogy ez annak köszönhető, hogy a fejlődése gyermekgyógyászati ​​kardiológia és a szívsebészet. Egy időben a műtét sok esetben garantálják a hasznosítás és a normális jövőbeni életet. Azonban a probléma az, hogy az összes szívfejlődési hibák nem könnyű kezelni, mert sorolhatók több csoportra. Az első csoportba tartoznak a 20 és 25 százaléka nagyon súlyos és ritka veleszületett szívbetegség, amely előírja, egy életre ellenőrzés. A második csoport, van egy 35-40 százaléka közepesen súlyos szívfejlődési hibák, hogy lehet sikeresen működtetni és további ellenőrzés, míg a harmadik pedig 40 százalékkal könnyebb veleszületett szívfejlődési rendellenesség, amely időszerű műtét feleslegessé további ellenőrzés vagy rendkívül ritka szükség.

A probléma a veleszületett szív hibák a jó és a pontos diagnózis és sebészeti és nem sebészeti kezelés. Veleszületett szívhibák igényelnek jó szakemberek és jó diagnosztikai technika. Ha néhány ilyen hiány, a páciens képez hosszú távú probléma. Ma, a legtöbb haláleset nem történik gyermekkorban, de felnőttkorban fordul elő. Ezek a hatások fordulnak elő olyan betegeknél, akik korábban nem működött, valamint azok, akik sikeresen üzemeltetett gyermekkorban, de ki-ban a későbbi időszakban dolgozzák gyengébb funkciója a szívbillentyűk, amelyet követ a bővülése a szív, és megjelenése szív arrhythmias.All szívfejlődési hibák súlyosak lehetnek, attól függően, hogy hol a színpadon a betegség

Osztályozása veleszületett szívbetegség

A. nélkül shunt

- A jobb oldalon

arteria pulmonalis stenosis (12%).

- A bal oldalon

szívbillentyű aorta stenosis (3%).

B. a shunt

- Acyanotic

Pitvari septumdefektus (20%)

Persistens ductus arteriosus (13%)

Kamrai sövény hiba (9%).

Acyanotic Fallot tetrád (11%)

Szűkület a tüdőartéria fordított interatrial sönttel (3%)

Eisenmenger szindróma (3%).

Tricuspidalis atresia (1,5%).

Más veleszületett rendellenességet tapasztalt körülbelül 20%-ában.

Különösen gyakran talált Marfan-szindróma, kromoszóma-rendellenességek, mint pl. Turner-szindróma.

A patogenezise a klinikai kép a veleszületett szívbetegség

Veleszületett szívbetegség okozta panaszok és tünetek, amelyek miatt az alábbi mechanizmusok:

Valve stenosis vagy hajó: ezért előfordulása kamrai hipertrófia és a behatolást a szív normál eseményeket.

Bal-jobb shunt: FERVI áramlása a bal pitvar és kamra a jobb pitvar és kamra. Ennek eredményeként a fokozott jobbra kamrai munkát és megnövekedett áramlás a kisvérkör rovására szisztémás keringés.

: Kis és nagy söntök ez a különbség növekszik eredményeképpen a jelenség dyspnoe és fáradtság. Ismeretlen okokból, ezek közül néhány söntök, ami pulmonalis hypertonia, jöhet az előfordulása fordított söntök, pl. Bal-jobb shunt alakítjuk a jobb-bal (Eisenmenger svndrom). Májusában jelenik meg, és hemoptysis.

Jobb-bal shunt: amikor vénás vér halad a jobb pitvar és kamra az aorta, bal pitvar és a bal kamra, ezáltal megkerülve a kisvérkör vezet néhány jól ismert klinikai megnyilvánulásai Cianózis. A nehézlégzés és fáradtság a páciens megkönnyebbült egy zömök. Ájulás akkor történik, amikor a pulmonalis áramlás nagyon alacsony. Kompenzációs polycythaemia történik folyamatosan alul-telítettség, és súlyos esetekben ez ahhoz vezethet, agyi trombózis. Kölykezés ujjak általában velejárója kifejezett Cianózis.

A konkrét haemodinamikai változások jelenlétében egy jobb-bal shunt vezethet a megjelenését egy áttétes agy tályog, bakteriális endocardia, különösen abban az esetben, egy kamrai sövény hibának, nyitott ductus arteriosus persistens-val kéthegyű aortabillentyű.

Ahhoz, hogy a helyes diagnózis mellett a méret a hiba szív röntgenfelvételek, EKG, szív katéterezés van szükség, dedilution görbe.

Diagnózis eltérés veleszületett szívbetegség

Hallgatózási megállapítások:

Ez minden bizonnyal hasznos, hogy megtalálja a hangot a gyermek, és a veleszületett rendellenességek bárhol a szervezetben. Jelenléte zaj mentén bal szélén a szegycsont mellett veleszületett szívbetegség, de a szerzett érszűkület megzavarhatja ezt a diagnózist. A kamrai septum hiba és nyitott ductus arteriosus persistens hall lágy szív tetején a diasztolés zörej könnyen jelzett, de van egyetlen egyéb jellemzőit mitralis stenosis. Vénás áramlás, ami lehet hallani a felső parasternales régió kapcsolódó létezését ductus arteriosus persistens aorto pulmonale vagy fistula.

Sok veleszületett szívhibák lehet bonyolult, és van egy rossz prognózist. Ezek az úgynevezett hibákat a cyanosis, ha a közönséges ember, aki nem szakértője a gyógyszer, képes észlelni a kékes elszíneződése az ajkak felett a fülkagyló és az ujjak. Ezek a betegek légzési nehézségei vannak, gumiabroncs könnyen, és mind ez annak köszönhető, hogy a vér között keverés a bal és jobb oldalán a szív, vagy a természet a rendellenesség az létezik, mint például abban az esetben, egy egyetlen kamra.

Cianózis az összejövetel ujjaival:

Cianózis, polycythaemia és összejövetel ujjak felmerülhetnek esetén krónikus tüdő szív, valamint veleszületett arteriovénás fisztulák tüdő. Annak megállapításához, eredetének Cianózis és szórakozóhelyekre ujjait vizsgálja értéke artériás oxigénszaturáció belégzés közben 100%-os oxigén. Artériás oxigén telítettség nem emelkedik a normál értékeket, ha van egy söntöt.

Cianózis nélkül összejövetel ujjak:

Nélkül Cianózis és polycythaemia összejövetel ujjak általában periférikus. Van egy csökkentett "perctérfogat" vagy lassú perifériás vérkeringést. Artériás oxigén telítettség normális. Ha alapos vizsgálatát követően a módját bánásmód veleszületett betegségek nyitva marad, a beteget kell utalni a szívkatéterezés, angiográfia és mérési festék hígító cardiograph görbék


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - congenital heart disease
Close