Milyen aortitis

Milyen aortitis

Aortitis
Aortitis

A aorta lehet kitéve a különböző gyulladásos folyamatok, ezek a folyamatok három szintet foglalják magukban a fal az aorta és az állapot, amelyben a páciens nevezhető aortitis. Aortitis okozhatja elzáródás az aorta által érintett gyulladás és gyengeség az artériák falában és a kialakulását ballooning egy részének az artéria.

Tünetei aortitis

Betegeknél aortitis történik gyengeség, láz, fogyás, bőrkiütés, érrendszeri elégtelenség, izzadás különösen éjszaka, ízületi fájdalom és a fáradtság. Ezek a nehézségek aortitis is kíséri fokozott süllyedés és a vérszegénység. A kezdeti szakaszban a aortitis vezet egy új krónikus állapot, ami jellemző a gyulladás és elhalás a falak az artériák és fióktelepeik. Az előrehaladott aortitis, jön a gyengeségei aorta fala és alkotó egy helyi aneurysmák. Aortitis nagyban befolyásolja a falakon a az aortaív és mivel aortitis jön a kisebb, és a záró az aorta. Ez a beteg állapota által okozott aortitis nevezik aortaív szindróma. Aortitis okoz eszméletvesztés vagy miatt zavar a vérkeringés vezethet tranziens ischaemiás attack. Aortitis görcsrohamokat okozhat, motyogva, csökkent izomtömeg az arcon és a kézen és a látás rendellenességek. A magasabb nyomás előfordulhat szívelégtelenséget, de ez nem gyakran az eset, amikor a aortitis. Pulmonalis hypertensio aortitis vezethet elzáródása a tüdőartériába. Aotritis általában akkor jelentkeznek betegek epeúti kólika, reumatológiai betegségek, Takayasu arteritis, óriássejtes arteritis, fogászati ​​kór és más bakteriális fertőzések, amelyek belépnek a véráramba.

Diagnózisa aortitis

Diagnózisa aortitis alapul alapján történelem, fizikai vizsgálat és a klinikai kép. A fizikai vizsgálatát aortitis tűnik gyenge perifériás pulzus, alacsony és nagyon nehéz látni, vérnyomás aorta származó, aortaív. A aortitis előfordulhat is, és az aorta szűkülete vezet éles gyors pulzus. Ez a feltétel a aortitis szükségessé meghatározás a vérnyomás és a gondos ellenőrzés. A diagnózis aortitis használt x-ray a mellkas, angiográfia, hogy a vér áramlását és a meglévő szűkülete, EKG károk a szív, a vér vizsgálatot kell jelenlétét jelzi a fertőzés, angiográfia és MRA vizsgálatra a vérkeringést.

Kezelése aortitis

Akut szakaszában aortitis gyakran kezelik kortikoszteroidokkal. Ez a terápia legyen igényes, amíg a tünetek kezdenek csök, és néha, aortitis kezeljük kortikoszteroidokkal akár több hónapig. Ciklofoszfamidot lehet alkalmazni azoknál a betegeknél, akik szenvednek a aortitis és rezisztenssé a kortikoszteroidokra. Hipertónia is kezelni kell agresszíven, és különösen hasznos lehet ACE-gátlók. Műtéti kezelés aortitis elengedhetetlen, ha vissza kell állítani a vérkeringést a helyeket, ahol már egy részleges vagy teljes artériás elzáródás. Ezt úgy végezzük, hogy vagy endarterectomia bypass. Ballon angioplasztika is hasznos eszköz bizonyos aortitis kezelések. Előforduló aneurizma követeli reszekció.

Szifiliszes aortitis (SA)

Szifiliszes aortitis nagyon ritka manapság, hála az antibiotikumokra. Aortitis SA hallgatólagos és aorta spirocheták fertőzésben (okozta szifilisz). Lehetőség van további alakulása az aneurizma. Az ő diagnosztika használata Waserman reakcióit és a Treponema pallidum immobilizációs teszt. Penicillin kezelés javasolt az SA aortitis. Ha az aneurizma gyorsan terjeszkedik, vagy nagyobb, mint 7 cm vagy tüneti, őt helyettesítő graft ajánlott.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Aortitis
Close