Pitvari septum defectus

Pitvari septum defectus

Atrial septal Defect
Atrial septal Defect

A leggyakoribb formája a pitvari septumdefektus jelenlétét a ostium secundum típusának jelenlét közepén a septumdefektus, míg kevésbé gyakori ostium primum típus, amely megtalálható alacsonyabb a septum és ezekben az esetekben vannak rendellenességek a mitrális trikuszpidális szelepek . Mindkét esetben, a normál oxigén telített vér a bal pitvarból bejut a jobb pitvarba az ezer módon a szív teljesítményének növelése a jobb szívkamrai és pulmonalis áramlás. A primum hiba, mitralis elégtelenség okozza a bal kamrai strain.defect közepén a szeptális.

A ostium secundum pitvari septum hiba a leggyakoribb pitvari septum hiba és akkor történik, amikor a pitvari septum nincs teljesen lezárva közben szív fejlesztés. A ostium secundum létrehoz egy lyuk a közepén a fal, amely elválasztja a két pitvar, amelyen keresztül a vér áramlik balról jobbra a lyukon.

A ostium primum pitvari septum defectus a legalapvetőbb formája a pitvari csatorna vagy atrioventricularis septum defectus. Az alapvető pitvart daraboló által septum primum eltekintve az első egy szerkezet a pitvari septum betegeknél a magzati fejlődés során. Ostium primum hiba úgy tűnik, hogy a legbonyolultabb hiba helyrehozható hiszen az kapcsolatban eltérése a két párhuzamos szívbillentyűk. Ostium primum hiba kevésbé volt gyakori, de sokkal veszélyesebb, mint a ostium secundum hiba. Amikor összeolvasztása a kiváló endokardiális párna és inferior endocardialis párnák jön zárásához a ostium primum. Betegek a ostium primum hibája gyermekkori problémái vannak pangásos szívelégtelenségben, mert a szív nem pumpál vért, mint a szervezetnek szüksége van.

A klinikai kép a pitvari septum defectus

Tünetek és jelek A pitvari septum defectus

A betegek többsége a közepesen pitvari septum defektus tünetmentes. Abban az esetben, ha egy söntöt vezet nehézlégzés, fáradtság, vagy kardiális dekompenzáció. Látható sui tapintható pulzálás a jobb kamra a II és III bordaköz balra a szegycsont hallható egy mérsékelt szisztolés zörej, amely eredménye a fokozott áramlás a pulmonalis szelep. Vagy az első helyen a szív hall közepes lágy zaj, ami annak az eredménye, a fokozott áramlás át a tricuspidalis billentyű, különösen ihlet. Trilla nem gyakori. A második hangjelzés körben szakadt, és nem változik kapcsolatban légzést.

Radiológiai megállapításai pitvari septum defectus

Nagy pulmonalis artériák erős pulzálás, a megnövekedett pulmonalis vaszkuláris mintázat, emelkedett jobb pitvari kamra és az aorta kis gombot.

EKG: jobb tengely eltérés villamos. A hiányos vagy teljes jobb Tawara-szár blokk találkozott a legtöbb esetben. Ostium primum hibát a eltérést az elektromos tengely balra egy forgás a frontális síkban, az ellenkezője mozgását a kezét az órát.

Különleges vizsgálatok pitvari septum defectus

Szívkatéterezés lehet számítani a vérmennyiség között eltelt a bal és a jobb pitvar, majd intrakardiális és tüdő nyomás valamint pulmonális érrendszer ellenállását. A katéter átadhatók át a hiba a bal pitvarba. Angio kardiográfia felismeri, hogy a szóban forgó ostium primum hiba vagy mitralis regurgitáció.

A kezelés A pitvari septumdefektus

Kis septum hibák nem kell kezelni sebészi. Sebészi kezelés A pitvari septum előírják-e hibák, amelyek a bal-jobb sönt (két-három-szor nagyobb, mint a szisztémás áramlás), enyhe vagy rendeltek el fokozott pulmonális ellenállás. A működési kockázat kicsi, így meg kell, hogy sebészetileg betegek kezelésére, akiknek aránya pulmonalis és szisztémás áramlás 1,5:1.

Sebészeti beavatkozás nem jelzett esetekben a pulmonalis hypertonia és télapó fordított kockázata miatt az akut szívelégtelenségben.

Prognózis A pitvari septum defectus

Betegek kis SANTO élhet normális életet, nagyobb SANTO túlélni középkorú vagy egy későbbi, mielőtt elérkezik a megjelenése pulmonalis hypertonia vagy szívelégtelenség. Később általában vezetnek pitvarfibrilláció és pulmonalis vascularis rezisztencia. Egy nagy santo vezethet testi fogyatékosság azon 40 évesnél fiatalabb. Fokozott pulmonalis vaszkuláris rezisztencia okozta pulmonáris hipertenzió ritkán fordul elő, amikor a gyermekkorban pitvari septum hibája termék secundum, de igen gyakori az esetében a septum primum hiba 40 év lét és a pitvari septum hiba termék secundum alakul pulmonális hipertónia .

Rendelkező mortalitás használatával a gép extrakorporális keringés alacsony (<1%) alatti betegeknél 45 éves, akik nem, és dekompenzált nyomás <60 Hgmm. 60 mm Hg." g="Increases 6-10% in patients over 40 years of age, they also have heart decompensation and increased pressure 60 mm Hg." j="Növeli a 6-10%-betegek több mint 40 éves, ők is szíve dekompenzáció és megnövekedett nyomás 60 Hgmm. "Növeli a 6-10%-betegek több mint 40 éves, ők is szíve dekompenzáció és megnövekedett nyomás> 60 Hgmm. A legtöbb túlélő mutat jelentős javulást.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Atrial septal Defect
Close