Minden, amit tudni kell a magas vérnyomás vagy a magas vérnyomás

Minden, amit tudni kell a magas vérnyomás vagy a magas vérnyomás

hypertension
hypertension

Kétségtelen, hogy a magas vérnyomás jelentős kockázati koszorúér-betegség, mint például angina pectoris, szívinfarktus, stroke, és a krónikus vesebetegségben. A magas vérnyomás a feltétellel, hogy kóros elváltozásokat okoz a szív, azaz. Magas vérnyomás emelkedés szív és csökkenti a vese. Szenvedő betegek magas vérnyomás van ötször nagyobb a kockázata az ischaemiás szívbetegség és 20-szer nagyobb a kockázata a cerebrovascularis halál.

Mi a vér nyomáson

Ahhoz, hogy megértsük, mit is jelent a magas vérnyomás, akkor először meg kell tudni, mi van a vérnyomást. Vérnyomás valójában a nyomás az artériákban az emberi test, amely bekövetkezik, mint a szív működik, a szivattyú elvet, hogy a szivattyú a vér útján a nagy artériák ágaznak kisebb artériák és hajszálerek, amelyek továbbra is ellátni a szervezetet a vér oxigénnel dúsított, Ezt követően a vér visszatér a szívbe keresztül vénákban. A vér kering a artériákban hoz létre nyomást a falán erek, és ezt a nyomást az úgynevezett artériás nyomás. Ez a nyomás elég erősnek kell lennie, hogy a megfelelő véráramlás során tevékenység és a relaxáció során. Artériás nyomás leszorításából adódó vérből az aorta-ben a bal kamra a szív és a vér nyomja át a pulmonalis szelepet a tüdőartériát a jobb kamrába a szív. Egy másik erő termelnek artériák amikor hozzák létre ellenállást a vér áramlását. Ha a hajszálerek tárva-nyitva, a vér áramlását könnyen rajtuk keresztül. Azonban amikor a kapillárisok szűkült, a véráramlás rajtuk keresztül nehezebb, és növeli a nyomást a kapillárisokat és azután megjelenik a magas vérnyomás. A megnövekedett vérnyomás károsíthatja az artériák és a szív. Az artériás nyomás oszlik szisztolés nyomás vagy a maximális nyomás érték időpontjában összehúzódását, szív és a diasztolés nyomás vagy legkisebb nyomás abban a pillanatban, amikor a szív elernyed.

Adjuk magas vérnyomás vagy magas vérnyomás nyomáson

Ha megpróbáljuk meghatározni hipertónia azt mondhatjuk, hogy kritériumokat a diagnózis a magas vérnyomás ellentmondásos, mert a vérnyomás növekszik az életkorral és változik az egyik a másik méréseket. A legtöbb szerző úgy véli, hogy a magas vérnyomás van jelen, ha a diasztolés nyomás folyamatosan meghaladja a 100 Hgmm-ben az emberek több mint 60 év, vagy 90 Hgmm az emberek kevesebb, mint 50 év. Úgy gondolják, hogy az érrendszeri komplikációk, magas vérnyomás ered a vérnyomás emelkedése. A szisztolés vérnyomás 200 Hgmm felett egy szélsőséges vérnyomás, és úgy vélik, hogy rosszindulatú magas vérnyomás.

Amikor azt mondjuk, meg magas vérnyomás elmondhatjuk, hogy a magas vérnyomás, amely nem vezet egyértelmű változás a szív az úgynevezett "magas vérnyomásos érrendszeri betegség."

De amikor balkamra hipertrófia létezik, a szívelégtelenség és a koszorúér-betegségben szenvedő "hipertóniás érrendszeri betegség" a megfelelő kifejezés.

Bármilyen forma magas vérnyomás gyakori éves kora előtt 20-as évek. A fiatalok gyakran okozza krónikus glomerulonephritis, arteria renalis szűkület, pyelonephritis, vagy coarctatio az aorta.

Tranziensek vérnyomás-emelkedés okozta izgalom, félelem, vagy a fáradtság és növelje csak a szisztolés vérnyomás az idősek rugalmasság elvesztése nagy artériák nem tükrözi a magas vérnyomásos betegség.

Ha meg akarjuk határozni hipertónia beszélnünk kell róla besorolás:

Elsődleges magas vérnyomás:-ban körülbelül 85%-ában, nincs azonosítható oka hipertóniás érrendszeri vagy szív-és érrendszeri betegségek. Esszenciális hipertónia általában akkor fordul elő közötti 25s és 55s éves korig. A család története általában megtalálható információk hipertónia (támadások, hirtelen halál, szívelégtelenség). A leggyakoribb a nők, mint a férfiak. Változása nyomás a korai fázisban csak átmenetiek, de később a nyomás folyamatosan növekedett, azokban az esetekben is, ahol egy bizonyított betegség, lehetséges, hogy a nyomás függvényében változik, pl. Az érzelmi stressz, különösen a harag, a sértések vagy a vereség. Vérnyomás alacsonyabb volt, amikor mérjük olyan betegeknél, akik fekvő, mint abban az esetben, ha a beteg vizsgálják a klinikán. Ugyancsak kisebb Whan vérnyomást amennyiben mérik betegek otthon vagy a napi tevékenységet. A diagnózis még nem határozni, hogy milyen értékeket kell tekinteni mérvadó meghatározására hipertónia.

Figyelem: Az összes fent említett igaz más magas vérnyomás. A diagnózis esszenciális hipertónia nem lehet elhelyezni kizárólag az annak vizsgálata, illetve ismétlődő konkrét okok miatt.

Vese Hipertónia

Vaszkuláris - mint, talán a leggyakoribb oka a hipertónia gyógyítható tekinthető szűkülését az egyik vagy mindkét veseartériákon következtében ateroszklerózis, fibromuscularis hiperplázia, vagy egyéb okból. Ugyanaz a pálya, mint esszenciális hipertónia, de kimutatható a jelenléte a következő esetekben:

- Abban az esetben a 50 év feletti életkor, amennyiben fennáll a tágulat olyan gyomortáji vagy veseartéria-

- Ha valahol ateroszklerózis, és ha vannak eltérések a mértéke és a külső néz ki, mint a szemben, amikor úgy tűnik, az ereket

- Ha vannak meghosszabbították hyper koncentrációja kontraszt anyag urográfia, ami látható a beteg vese

- Ha van megnövelt mennyiségű aktivitás renin a renális vénás vérben (képest a másik vese)

- Ha a kiválasztását a radioaktív anyagokat a vese normál

- Ha érelmeszesedés vagy fibromuscularis vese hyperplasia bizonyítani tudja, egy r. arteriogram.

A funkcionális jelentősége ezeket megváltoztatja segítségével kell meghatározni a Howard-Stame teszt mutató csökkent koncentrációjú nátrium és a megnövekedett osmostat vizeletben az oldalon, hogy az érintett.

Parenchimal - krónikus glomerulonephritis és pyelonephritis a legnagyobb csoport eddig ismert oka a magas vérnyomás. Ritkábban, egyoldalú pyelonephritis, de ő műtéttel kezelik. Ritkán okok szerepelnek policisztás vese és veleszületett vagy szerzett obstruktív hydronephrosis. Akut glomerulonephritis gyakran összefüggésbe hozzák magas vérnyomás.

Endokrin - pheochromocytom a daganat mellékvese medulla mirigy vagy (ritkábban) hromafinog szövet mentén szál. Okozó állandó vagy időszakos jelenléte magas vérnyomás, norepinefrin vagy adrenalin a vérben. Magas vérnyomás okozhat és Cushing-szindróma, primer aldoszteronizmus, a hiánya 17 - hidroxiláz, veleszületett mellékvese-megnagyobbodás és a virilizmom túladagolás dezoxikortikoszteron kezelésében meghibásodása mellékvese mirigy követ eozinofii agyalapi mirigy daganat okozó akromegália.

Coarctatio az aorta - a veleszületett szűkület az aortaív vezet magas vérnyomás a felső végtagok és a nyaki artériákban. Vérnyomás a lábak normális vagy csökkent.

Egyéb hatások - magas vérnyomás különböző erőssége találkozás a munkaerő-val kifejezett toxémia, akkor abban az esetben, tumor vagy haematoma amelynek hatására megnő a koponyán belüli nyomás, a túlzott puffadás a húgyhólyag és a késői szakaszában polyarteritis, disszeminált lupus ervthematosus és scleroderma.

Terhességi hipertónia alatt következik be a terhesség a nők, akik normális nyomás és jelenleg a praeeclampsia, ami általában akkor fordul elő 28 hét után a terhesség, majd egy nagy nyomás bizonyos időszakon belül néhány órás, jellemzi a megjelenése proteinuria és ödéma, például a terhesség előrehaladtával és ödéma növekedés és eklempsija nehéz helyzetét a fent említett tüneteket.

Malignus hypertonia - semmilyen formában nem szűnő hypertonia veszélyessé válhat. Diasztolés nyomás fölé emelkedik, 130 mm Hg és vezet kifejezett elhalása arteriolák, majd halad veseelégtelenséget és papilláris ödéma. Papilláris ödéma megelőzheti veseelégtelenség. A leírásban "rosszindulatú" azért használjuk, mert a halálozási arány nagyon magas, és közel 100%-két éven belül, ha nem kezelik.

Pathogenesis: alapvető fontosságú, és vese hipertónia okozta fokozott ellenállás a perifériás arteriolák. A mechanizmusa előfordulás van, jelenleg, ismeretlen. Amíg a előfordulása szívelégtelenség vagy ödéma, szív-teljesítmény csökken. Presorenalne anyagok szerepe az esszenciális magas vérnyomás és a vese, de ez még nem bizonyított a klinikai gyakorlatban.
-Ban feokromocitoma hipertónia okozza különböző tényezők, valamint a szív teljesítmény és a perifériás ellenállás meglétéből eredő adrenalin és noradrenalin a véráramban. Nincs ismert mechanizmus, a magas vérnyomás miatt mellékvese mirigy glükokortikoidok, aldoszteron és dezoxikortikoszteron. Magas vérnyomás, coarctatio az aorta függ közvetlenül függ szűkület. Bal kamrai vegye ki a vér a "kis kamra", bár a vesefunkció is be kell vonni.

Pathology, magas vérnyomás

Állandó magas vérnyomás vezet reverzibilis szűkület arteriolák először, de később ezek a változások válik véglegessé következtében intima megvastagodása, az izom hipertrófia szálak és hyalin degeneráció. A rosszindulatú hipertenzió, arteriolák necrosis (különösen a vese erek) gyorsan fejlődik, és felelős a formationof akut állapot a veseelégtelenség. Másodlagosan vezet balkamra hypertrophia és kudarc, valamint változás az arteriolák. Hypertonia felgyorsítja a atheroscleroticus folyamat a coronaria és agyi artériák, gyakori következmények nyilvánul előfordulásának miokardiális infarktus és agyvérzés vagy trombózis.

Megadásához hipertónia tudnunk kell a klinikai kép, magas vérnyomás:

Klinikai és laboratóriumi leletek arra főleg mértékétől vaszkuláris romlás, valamint a fontos szervek: a szív, agy, vese, szem és perifériák artériákban.

A tünetek közé tartozik, enyhe, közepesen kifejezett esszenciális magas vérnyomás esetén jól tolerálható. Határozatlan tünetek jelentkeznek, ha a beteg megtanulja, hogy "magas vérnyomás". Suboccipital fájdalom előfordul korán reggel és fenntartott egész nap, de lehetőség van elvárható bármilyen típusú fejfájás (beleértve akár szimuláló migrén). Egyéb gyakori panaszok közé tartozik: szédülés, nehéznek érzi a fejét, fáradtság, erőtlenség, szívdobogásérzés. Ezek a tünetek miatti aggodalmak jelenléte magas vérnyomás vagy azért, mert a kapcsolódó pszichológiai stressz ..

Betegek pheochromocytoma hogy titkos Főleg noradrenalin általában tartósan magas vérnyomás. Felváltva kibocsátások katekolamin vezet, hogy megtámadják (ami tarthat néhány perc vagy óra) akut szorongás, szívdobogás, mély légzés, sápadtság, hidegrázás, hányinger és hányás. A támadás során, a vérnyomás emelkedése, és fejleszteni angina vagy heveny tüdőödéma. A primer aldosteronismus betegek esetében általános visszajelzést epizódok izom gyengesége vagy bénulása, paraesthesia, és polyuria nocturia.

Ha a szív érintett, akkor van paroxizmális éjszakai nehézlégzés vagy asztmás vagy krónikus tünetek nélkül bal kamra. Tudod fejleszteni angina pectoris vagy myocardialis infarction.Renal változások nem vezetnek nagyon markáns tüneteket. Nocturia lehetséges, vagy az alternatív vérvizelés. Perifériás artériás betegség gyakran vezet időszakos sántítás. Ha a terminál aorta érinti szűkülő van fájdalom a fenék és alsó részeit a hátsó séta közben, és a férfiak válnak tehetetlen.

Változásokat okoz az agyban vezetnek hemiplegia és afázia következtében trombózis vagy hirtelen vérzést halálhoz is vezethetnek, néhány óra vagy nap. A rosszindulatú hipertenzió (alkalmanként távollétében) jelennek súlyos fejfájás, zavartság, kóma, görcsök, látásromlás, átmeneti idegrendszeri tünetek, hányinger és hányás (hipertóniás encephalopathia). A mechanizmusa képződés nem ismert. Néhány szerepet a kialakulásában lehet agyi ödéma, és ha megteszi a kezelést, a változások reverzibilisek.

Fizikai jelek függ az oka a magas vérnyomás, időtartama és intenzitása, valamint a kár szintjét az életmentő szerveket.

Vérnyomás

A diagnózis a magas vérnyomás nem helyezhető alatti betegeknél 50 év, amíg azt a vérnyomás nem haladja meg 140/90 mm?? Hg, vagy amikor a betegnek szüksége van, hogy állni legalább 3-szor 20 percig vagy több, és ez van a családi körben. A mérés alatt a vérnyomás a szokásos módon értékek?? Nagyobb lehet, mint amikor nincs hipertóniás betegség mert békében, a vérnyomás visszatér a normális, hogy valójában, vaszkuláris hiperaktivitás, nem magas vérnyomás.

Retina - Keith - Wageneirova (KW) osztályozási változások magas vérnyomás prognosztikai jelentősége és jól illeszkedik a klinikai tanfolyamot.

KW1 = Minimális artériás szűkület

KW2 = Valami jelentősebb beszűkülése az artériás és vénás tolatási.

KW3 = Fluffy típusú váladék a "vatta" piros kárpitozás és körkörös vérzés.

KW4 = Nem számít, amely a fent említett plusz papillaödémával, optikai lemez magassági, élettani üreg megsemmisít, elmosódott élek a lemez. Rosszindulatú magas vérnyomás mindig jár a papilla ..

Szív és az artériák - hallható, hangos, második hang az aorta és szisztolés dömping bumm. A betegség lehet bizonyítani növelése bal kamra. Az is megfigyelhető meghibásodása bal kamra, változások a bazális tüdő felek és pulsus fokozott ritmus.

Pulse szüksége - Szükség van a közvetlen összehasonlítása impulzusok a nyaki, radiális, femoralis és poplitea artériák és az artériák a lábát. Szükséges megjegyezni, jelenlétének vagy hiányának az impulzus-ban nagyobb artériákban, beleértve a hasi aorta és iliaca artériák. A vérnyomást meg kell mérni mind a karok és lábak.

Brain - Meg kell találni idegrendszeri tünetek agyi trombózis vagy vérzés. Kezdőár neurológiai tünetek jelen van egy pozitív Babinski vagy Hoffmann és néha tiszta hemiplegia vagy hemianopsia.

Hormonális állapot - Ha vannak jelei a Cushing betegség ami szükséges, hogy értesítsék őket: teljes test-elhízás, hirsutismus, acne, eltolható jelenléte mellékvese mirigy daganatok. A primer aldosteronismusban is van petyhüdt bénulás és izomgyengeség és a hiperaktivitás vagy hiánya ín reflexek.

Coarctatio az aorta - arteria femoralis pulzus gyengül vagy meghosszabbított képest arteria radialis pulzus. A fiatalok említett megállapítás megerősíti a diagnózist coarctatio az aorta. A diagnózist megerősíti a jelenléte bazális zörej, amelyet továbbított a interscapularis régióban. Lehet tapintani és biztosíték artériák alsó szélén a bordák és a lapocka, különösen a szélek körül.

Parenchymás vesebetegség: A betegeknek van a kinézete és szaga urémia. Policisztás vese nagy és jól tapintani.

Laboratóriumi vizsgálatok eredményei is jelentős szerepet, amikor meg akarjuk határozni a magas vérnyomás.

Rutin vizsgálat vizelet mutathat alacsony fajlagos értékek?? Amely nyomon követi parenchymás vesebetegség vagy nephropathia primer aldosteronismusban. Mindkét esetben, a PNP nőtt következtében progresszív urémia vezethet vérszegénység. Azonban aldosteronismus kálium koncentráció alacsony, míg a nátrium-koncentráció és a C02 növekszik, ellenkező megállapítás lehetséges uremia társuló primer vesebetegség.

Nefroszklerózis kíséri proteinuria szemcsés jelenségek és alkalmanként microhematuria alapján ezen elemek, nem lehet különböztetni krónikus nefrit.

Amennyiben a vizsgálat során nem találja bacilluria friss és tiszta, hogy támogatja a krónikus pyelonephritis. Kevésbé gyakori változások a leukociták. Piuria nem egy közös megállapítást. Mert minden betegnél el kell végezni a mennyiségi kultúrák tiszta minták és ismételni rendszeres időközönként, mint a krónikus pyelonephritis bacilluria esetenként jelen.

Ha a klinikai kép egyetért a Cushing-kór, vagy a pheochromocytoma van szükség, hogy egy mennyiségi meghatározását Hydroxysteroide 17 és 17 Ketosteroide a vizeletben. Nem szükséges rutinszerű meghatározásához az aldoszteron a vizeletben, kivéve a nagyon rapurpurne striákkal és gabona bőrt. Egy vese kifejezés szakaszában, illetve a határesetekben. A diagnózist megerősíti a biokémiai elemzés ..

Radiológiai megállapítások fontos módszer, ha meg akarjuk határozni a magas vérnyomás.

Röntgenfelvétel deríthet fényt Uzur bordával és egy kis gomb aorta coarctatio az aorta és a szív fokú nagyítású által okozott magas vérnyomás. Intravénás urográfia tud tájékoztatni bennünket viszonylagos nagysága a vese, a menetrend kontraszt, a változó a helyzet a vese, a jelenléte elzáródás, és pilonefritisu vese.

EKG-alapú meghatározhatják a mértékét hipertrófia a bal kamra pontosan jeleként károsodott életképességének a koszorúereket kifejezve Q-hullám. In aldosteronismus Q-T intervallum meghosszabbítható.

Szükség lehet rá egyszer, és transfemoral aorto helyesírás. Kontraszt szükséges injekciót előtt a szétválasztása vese artériák, elemzése radioizotóp kiválasztás mindkét vese, vizeletvizsgálat, hogy bármely adott vese (mérése az expresszióját a víz, elektrolitok, inulin, PAH).

Ellenőrző elemzése, magas vérnyomás

Célszerűek az időszakos szemészeti vizsgálat, EKG meghatározására a feltétele a szív és a vese, radiografia mellkas, PSP kiválasztás, NPN, vizelet fajsúly, valamint a fehérje meghatározására a vizeletben. Ily módon is lehet követni a betegség progresszióját.

Kezelése vérnyomáscsökkentő áramlások

Sok magas vérnyomásos páciens, különösen a középkorú nők jól érzik magukat, és nem gyógyítja meg. Ezért szükséges, hogy legyen óvatos szempontjából döntések és tanácsadás kezelést.

Hipertónia más a súlya kapcsolatos különböző betegek, és ezért kezelést függ súlyossági foka magas vérnyomás és a jelenléte a szövődmények.

A komplikációk kezelése

A következő komplikációk leírása szerint a pangásos hiba: koronária, agyi, vese, angina pectoris, miokardiális infarktus, agyvérzés, agyi trombózis és veseelégtelenség.

Nincs ismert oka fejfájás magas vérnyomás, de gyakran egy érzelmi eredetű kivéve a gyorsított vagy malignus hipertónia. Javasolj és magyarázatok gyakran hasznos.

Fogyás

Az elhízás nem feltétlenül kell kísérnie a magas vérnyomás. Azonban van egy erős kapcsolat az elhízás és a magas vérnyomás. Az elhízott emberek háromszor nagyobb valószínűséggel magas vérnyomás, mint a normál testsúlyú emberek. Az elhízott embereknek van egy extra mennyiségű vér, hogy a magas vérnyomás nagyon megterheli a szívet. Lehet, hogy fontos hangsúlyozni, hogy nehéz is fennállnak a diéta. Normalizálása testsúly elhízott betegeknél csökkentheti a vérnyomást, vagy akár annak érdekében, hogy azt a normál határok. A súlyos formákban magas vérnyomás, csökken a test súlya miatt drogok még hatékonyabb. Meg kell jegyeznünk, hogy az öregedő egy sok embert kap súlyban. Ennek oka a következő: 25 év után az élő szervezetekre van szükség 10 kalória kevesebb napi minden évben az élet. Személyek 50 év kell, hogy vezessenek be naponta kevesebb 250 kalória (25 x 10). Ha megadja a 100 kalória naponta több (például egy szelet kenyérrel), egy évre kap öt kilogrammos súlyt.

Sóbevitel csökkentése

A kezelés a magas vérnyomás között csökkentett nátrium-bevitel. Nagy korlátozás sóbevitel nem szükséges. Ajánlott napi bevitel 1 teáskanál só. Ez csökkentheti a vérnyomást 10 Hgmm. Megvalósítása érdekében egy kis sót ajánlott egy diétát több friss zöldségek és gyümölcsök. Élelmiszer-só helyett ki kell egészíteni növényi fűszerek és citrom. Kerülje konzerv termékek, pikáns hús-és tejtermékek, valamint az összes többi sós termékek, beleértve a zöldségeket tárolt tél (savanyú káposzta, paprika, uborka, stb.).

Fizikai aktivitás

A rendszeres testmozgás előnyös a betegek magas vérnyomás. Azt találtuk, hogy a testmozgás csökkenti a vérnyomást, és teszi az embereket még motivált a kezelés. Mielőtt kapok részt vesz a fizikai aktivitás, akkor először meg kell fizikailag megvizsgálni, különösen próbaterhelés a fizikai erőfeszítés, hogy meghatározza a nagyságát betöltődik. Fizikai aktivitás szintén káros lehet, ha nem megfelelően adagoljuk. Gyaloglás, kerékpározás, úszás és a javasolt. A feladatok nem ajánlott, ha megtörténik látna fej mozgását vagy statikus terhelések (emelés, tolás autók és így tovább). Fizikai aktivitás jónak kell lennie. Fizikai aktivitás elhalasztja a kedvezőtlen időjárási viszonyok (hőmérséklet 0 ° C alatti vagy 25 ° C felett az árnyékban, a páratartalom 70% feletti)

Relaxációs technikák

Az utóbbi években növekedett érdeklődés a különböző relaxációs technikák alkalmazzák a magas vérnyomás. Ez a módszer, hogy jó hatással mentálisan feszített személy. Meg kell jegyezni, hogy ezt a kezelést kell alkalmazni betartása diéta, fizikai aktivitás és a gyógyszeres kezelésre. Különböző technikák relaxációs gyakorlatok, a jóga, a transzcendentális meditáció és így tovább.

Prognózis, magas vérnyomás

Bár a betegek magas vérnyomás egyszerűen egy normális életet, ők viszont a kezeletlen magas vérnyomásos érrendszeri betegségek hal komplikációk 20 éven belül.

Az alapvető oka a magas vérnyomás a felelős a haláláért, mint ahogy a Cushing-kór, polyarteritis és a terminális nephritis.

Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - hypertension
Close