EKG-monitorozás

EKG-monitorozás

ECG monitoring
ECG monitoring

A grafikus kép az EKG-n látható az elektromos aktivitás a szívizomban. Elve EKG alapján a fizikai gyakorlat szerint a mozgó vezetéket, amely átmegy az elektromágnes pólusai fordul, ha rajta keresztül elektromos áram halad. EKG van nyomtatva milliméter papírra, ami megkönnyíti, hogy meghatározandó időtartamának és amplitúdóját egyéni komplexek, időközönként és szegmensek. Az olvasás EKG szívritmus meghatározása, ritmus, tengely, és van-hypertrophia és a szívroham.

EKG monitorozás, a EKG időtartamig 30-45 perc. Gyakran beteg jön panaszkodott a szív kihagyása, vagy a gyors szívverés, előzetes EKG felvételek nem mutattak szívritmuszavarok. Ez azért van, mert beteg éppen akkor, amikor tettek EKG aritmia és az EKG-szalag felvétel időtartama csupán néhány másodperc. Egy ilyen betegnél használtuk, EKG-megfigyeléssel egy fél órát, csaknem 70%-ában vannak típusának szívritmuszavar. Rövid távú használatával az EKG nem tudja értékelni kardiális kockázati emberek nincsenek tünetei, sem jobb, mint fejében a tények, mint például, hogy a beteg egy dohányos, ha magas a vérnyomása vagy koleszterin-vagy a családjában előfordult szívbetegség. EKG nem javasolt olyan betegeknek, akiknél alacsony a szívbetegségek kockázatát.

EKG ellenőrzése a beteg fontos abban az esetben, tranziens típusú vezetési zavar, ischaemiás szívbetegség.

EKG nem használják megjelenítésére szív deformitás, vagy a vérnyomás, hanem hogy megjelenítse elektromos aktivitását a szív. Az EKG-monitorozás használnak, az elektródák csatolták több helyen, általában van 3 vezet, amelyek összekötik a jobb kar, bal karja és a bal. láb, de van EKG-val a 12 vezet. Ahhoz, hogy egy megfelelő kapcsolat között az elektródák és a bőr, EKG mérés alkalmazása olyan gél, amely csökkenti az ellenállása a bőr, mivel ez az egyetlen módja a pontosan olvasás. Ha a 12 elvezetés EKG-monitorozás, 12 elektródákkal eloszlása ​​a végtagok és az egész mellkas megfigyelhetjük sok hibák.

A beteg érkezéskor, univerzálisan kapcsolódik 10 öntapadós elektródák és az EKG-adapter, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli EKG ellenőrzés minden hivatalban, az egész felülvizsgálat és megbeszélés a kardiológus. Ennek előnye kapcsolat a lehetséges hosszú távú monitoring.

EKG-monitorozás egy specifikus diagnosztikus értéke a következő feltételek mellett:

Felbomlása a ritmus generátor

Zavarok a ritmust a szív (ritmuszavar vagy változó ritmus, tachycardia, vagy gyors szívverés, lassú szívverés, vagy lassú szívverés, és ugró ütéseket, szív-blokk, pitvari kamarák, pitvarfibrilláció),

hypertrophia

Lassú vezetés az akciós potenciál impulzusok a pitvarok és kamrák

Ischaemiás és a szívinfarktus

Szívburokgyulladás

Szisztémás betegségek a szív

Egyensúlyának megbomlása az elektrolitok

Minden ilyen hibák és rendellenességek tükröződik egyedi és megkülönböztető módon rögzíti az EKG és annak értelmezésével gyorsan létrehozni a helyes diagnózis.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - ECG monitoring
Close