Reumás láz

Reumás láz

Rheumatic fever
Rheumatic fever

Ha egy személy fertőzött streptococcus baktérium okozta gyulladást nevezett reumás láz, hogy az elején a beteg szenved, csak a torokgyulladás, és a legtöbb ember ez nem alakulhat ki súlyos következményekkel járhat, de ha nem kezelik, a szervezet elkezdi védeni okoz gyulladt és duzzadt agy, ízületek, bőr és így a szívet. Ez a gyulladás oka hegek a szívbillentyűk később alakulhat reumás szívbetegség. Csak egy kis betegek száma streptococcus fertőzés vagy torokgyulladás valószínű, hogy dolgozzon reumás láz. Amikor a reumás láz gyógyítására ő nem hagy semmilyen hatást az agy, az ízületek vagy a bőr, de csak következményei a szív.

Kritériumai diagnózisa reumás láz

Fontos jele a reumás láz

Carditis

Sydenham chorea

Szubakut csomók

Erythema marginatum

Sokízületi

Kisebb jelei a betegség:

Hőmérséklet

Polyarthralgia

Hosszan tartó P-R intervallum

Fokozott süllyedés vagy C - reaktív protein.

Bizonyíték a korábbi béta hemolitikus

streptococcus fertőzés.

Bizonyíték korábban gyógyult reumás láz vagy reumás szívbillentyű betegség.

Diagnózisa reumás láz lehet beállítani, ha van legalább 2 vagy több jelentősebb jelei a betegség. Bár különböző eszközök reumás láz lehet reumatoid arthritis, neurocirculatory stenia, bakteriális szívbelhártya-gyulladás, kollagén betegség és krónikus fertőző betegségek.

Általános jellemzők A reumás láz

A reumás láz egy akut vagy krónikus betegség rendszer, amely ismeretlen okokból maga, hogy korlátozza vagy fokozatosan felnevel deformációjával a szívbillentyűk. Ritkán lehet akut és erőszakos formában.

A reumás láz a leggyakoribb oka a szívbetegség az emberek kevesebb, mint 50 éves. Az általános problémák közé sorolható, mint harmadik betegség után, magas vérnyomás és a koszorúér-betegség ateroszklerotikus. Reumás láz kicsit több boldogságot a férfiak, mint a nők, de a chorea gyakoribb a nők körében. Most jelenik meg a kor között 5 és 15 az év, a reumás láz ritka fiatalabb gyermekeknél, mint 4 év után a 50-es években.

Reumás láz kezdődik hemolitikus streptococcus-fertőzést, és általában akkor fordul elő 1-4 héttel mandulagyulladás és középfülgyulladás.

Az akut fázisában reumás láz lehet kifogni endocardium, miocardia, szívburok, a tüdő és a mellhártya. Jellegzetes változások nyilvánul formájában perivaszkuláris granulomás reakció, és vasculitis. Mitrális szelepeket érintettek 75-80%-ban az esetek, a aortabillentyű-ban 30%-os, és tüdő tricuspidalis szelepek kevesebb, mint 5%-ában. Ödémás szelepek a felszínen vezet a megjelenése apró vörös szemcsék. Lehet, hogy a teljes gyógyulást, vagy progresszív változtatásokat a bőrön, amelyek eredményeként az akut vagy krónikus gyulladás, amely kialakulhat hónapokig vagy évekig.

A klinikai kép a reumás láz

Major jelei reumás láz

Carditis megállapítások használható diagnosztizálására reumás láz, ha:

A történelemben vannak adatok a reumás láz vagy szívbillentyű betegség reumás alapon.

Ha tudjuk, hogy az elmúlt 4 hétben, volt egy Streptococcus-fertőzés a felső légutakat.

Carditis rendszerint akkor fordul elő gyermekkorban az ifjú korban, a felnőttek a legkönnyebb felismerni soros EKG elemzést. Carditis jelenlétét lehet megállapítani bármilyen felsorolt ​​betegségek a következők:

Pericarditis - vagy rostos, a precordialis fájdalom, gyomortáji vagy bal váll, ízületi mozgás közben. Jellemző változások az ST szakasz az EKG megállapítások és folyadékok bármilyen mértékben. Nem tapasztalt gyakran felnőttkorban. Diagnózis állítható soros röntgenfelvételek, amely azt mutatta, fokozatos növekedése a szív árnyék.

Megnövekedett szív, amely lehet diagnosztizálni a fizikális vizsgálat és a röntgenfelvételek mellett gyulladt ízületek és a szívizomban. Egy soros röntgensugarak lehetséges változások kimutatása a méret a szív.

Pangásos szívelégtelenség. Dekompenzáció a jobb oldalon a szív erősebb a gyermekek és fájdalmas, megnagyobbodott máj egy fontos jel.

Mitralis vagy aorta diastolés zörej mellett szól terjeszkedés szívbillentyű gyűrű, vagy szívizom vagy anélkül járó valvulitis.

Hiányában bármelyikének felsorolt ​​fenti tünetei, diagnózis carditis függ a következő kevésbé különleges kapcsolatos változások a teljes klinikai kép.

EKG a reumás láz

EKG: a legfontosabb változások meghosszabbítják PR-távolság több, mint 0,04 sec. Kevésbé konkrét változások a kontúr a P hullám és a T hullám inverzió.

Változások a minőségi szívhangok.

Pansystolic zaj tetején a szíve, hogy nem szűnik meg, vagy lesz hangosabb során a betegséget, és axillas. Meg lehet hallani Carey Coombs magas diastolés zörej.

A gyors ritmus nehéz különbséget tenni a gyermekek és a fiatal korban egy harmadik hang.

Sinus tachycardia függetlenül a mennyiség és a fokos hőmérsékletet. Kerül sor, és egy olyan álmok és jelentősen növeli a legalacsonyabb aktivitást.

Ritmuszavarok, mozgató útmutatók, méhen kívüli sztrájkok.

A következő két karakter általában megjelennek járó carditis, tehát van egy alacsony értéket a fertőző betegségek az elején. Azonban néha megjelenő előtt carditis erős bizonyíték meglétét reumás láz.

a. Eervthema marginatum gyakran jár bőrcsomók. Változások kezdődik egy gyors növekvő makula pereme és az a gyűrű, vagy egy tiszta központ. Ezek a könnyen megnagyobbodott vagy egybefolyó. Bőrkiütés lehet átmeneti vagy fenn hosszú ideig.

b. Subcutan csomók - ritkák, kivéve a gyermek életkora. Találunk egy pár vagy több, ezek általában kicsi, 2 cm-es vagy annál kisebb átmérőjű, kemény, érzéketlen, és rögzítünk a fascia vagy inak, mint például a magas profil közös. A könyök, a hát felőli oldalon oh a kezét, a boka, a csigolyák és a nyakszirtcsont. Maradtak a napok és hetek, ez általában felújított és nehezen megkülönböztethető klinikailag származó csomók a rheumatoid arthritis.

Sydenham chorea - előfordulhat hirtelen, mint egy teljesen izolált vagy lehet részeként kidolgozott reumás láz. Lehetséges, hogy a 50%-ában, vannak más jelei reumás láz. Lányok gyakran szenvednek, ritkán fordul elő felnőtteknél. Vitustánc kíséri állandó ostorcsapás céltalan végtagmozgások, a test és fascia izmos. Gyakran vannak specifikált grimaszok arc mozgását. Ezek a mozgások súlyosbítja az érzelmi izgalom, és teljesen eltűnik alvás közben. Ezek az epizódok hetekig, sőt néha hónap.

Arthritis előforduló reumás láz jellemzi vándorló fájdalom, ami mutatja a fokozatos vagy hirtelen támadások és a nagy ízületek. Izületek felmelegednek, vörös, duzzadt és fájdalmas, míg a gyulladás korábban érintett ízületek enyhítése. A testhőmérséklet emelkedik fokozatosan változásaival gyulladt ízületek. A felnőttek is nagy ízületi betegségben vagy több kisebb ízületek. Akut arthritis tart 1-5 hétig és stop elhagyása nélkül alakváltozás. Az érintett ízületek közé az inkább fontos jele betegség csak abban az esetben, ahol a folyadék és a jelek a gyulladás. Ez az ellenkezője annak, arthralgia, ahol fájdalom és fékezés nélkül, ezek objektív jeleket.

Ízületi gyulladás és az ízületi fájdalom gyakori gyermekkori és fiatalabb korban, és kíséri láz és fokozott lerakódás. Az is gyakran az Streptococcus-fertőzés és torok problémákat. Véletlenül ezek a tényezők együttesen vezetnek a diagnózis a reumás láz. Végleges diagnózis megállapításához szükséges kiegészítő vagy carditis reumás tünetek ilyen. Erythema marginatum vagy chorea.

Kevésbé fontos karakter a reumás láz

Hőmérséklet mindig kíséri arthritis és carditis. A szubakut és krónikus fázis hőmérséklet alacsonyabb, és lehet folyamatos vagy szakaszos. A hőmérséklet fontos csupán bizonyítékaként a gyulladásos folyamatot. Még a felnőttek is egy normális hőmérséklete 37,5-37,8 ° C (99,5 és 100 ° F). Ezt nem lehet úgy értelmezni, mint a hőmérséklet.

Diszkomfort, stenia, fogyás és étvágytalanság is nyilvánul meg csak azt jelenti, parázsló reumatikus folyamat, de egyben jellemző egyéb krónikus betegségek.

Ő egy gyakori hasi fájdalom. Gyakran változtatja a helyzetét és erejét, és néha hasi fájdalom és vezethet szükségtelen laparotomia. Hasi fájdalom is előfordulhat, mivel a megnagyobbodott máj, reumatikus steril peritonitis, vagy rheumatoid arthritis, vagy lehet továbbítani a mellhártya-vagy szívburok.

Kifejezve ízületi, peri szövet-és izom lapkák gödrök is lehet, tünetei reumás láz.

Laboratóriumi elemzés reumás láz hasznos három okból:

Mivel a nem-specifikus információk, mintegy gyulladás ülepítés, amelyet szinte mindig fokozott közben aktív reumás láz, kivéve, ha az egyetlen vitustánc klinikai jel. Eltérőek lehetnek számának fehér vérsejtek, és van egy normochrom vérszegénység. Easy proteinuria időnként találtak, de ezek az eredmények nem utalnak és glomerulonephritis.

Van egy sztreptokokkusz-fertőzés. Magas titer vagy titer antistreptolysin beszél friss fertőzés, de ez nem igazolja a reumás láz. Kultúra tamponok a torokból nyerhető béta-hemolitikus streptococcus-ban 50%-ában, amikor a reumás láz.

Hard szembeni bizonyítékoknak diagnózis alacsony anti-sztreptolizin-O titer (50 Todd egység), amely nem növeli az ismételt vizsgálat. Abban az esetben, ha aktív reumás láz ritkán normális szedimentáció.

A differenciál diagnózisa reumás láz

Differenciáldiagnózis mérlegelni fogja az alábbi betegségek: rheumatoid arthritis, osteomyelitis, traumás sérülések, ízületi, neurocirculatory stenia, szív neurózis, bakteriális szívbelhártya-gyulladás, tüdő-tuberkulózis, akut gyermekbénulás, disszeminált lupus erythematosus, szérum-betegség, leukémia, sarlósejtes vérszegénység, inaktív reumás szívbetegség veleszületett szív hiba és "műtéti has".

A prognózis a reumás láz

Inkubálása reumás láz a gyermekek hónapok és hetek felnőtteknél. A span 5 éves, körülbelül 20%-a a gyerekek nem tudnak újrafertőződés. Azonban a fertőzés nem lehet megismételni gyakran, ha a beteg jól érzi magát 5 év, és a ritka után 21 év. A korai halálozás 1-2%. Ha a reumatikus tevékenység kitartott, és ezen kívül van egy nagyon megnagyobbodott szív, majd szívelégtelenség, és perkiraditis akkor a prognózis rossz, úgy ítélte meg, hogy 30%-a gyermekek e változások meghal számított 10 éven belül kezdetétől az első támadás. Ellenkező esetben úgy tekintik, hogy az előrejelzés a jó élet. Nyolcvan százaléka betegnél érett kor, és fele kevés vagy semmilyen korlátozás az életben tevékenységekben. Után az első támadást, mintegy 1/3 a fiatal diagnosztizált betegek-ben a szívbillentyűket, általában egy kombinációját mitrális stenosis és elégtelenség. 10 év után 2/3 része betegek kimutatható szívbillentyű betegség. Felnőtteknél a szív károsodását fordul elő kevesebb mint 20%-ot, és ez inkább gyakori jellegű. Mitralis elégtelenség a leggyakoribb, míg az aorta elégtelenség gyakran tárgyalt a felnőttek, mint a gyerekek. lönbözet ​​amelyben úgy érezték csak finom.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Rheumatic fever
Close