Szabadalmi ductus arteriosus

Szabadalmi ductus arteriosus

Patent ductus arteriosus
Patent ductus arteriosus

Szabadalmi ductus arteriosus akkor jelentkezik, amikor a fejlődő ductus arteriosus nem zárja be, és fennáll a sönt összekötő bal ága. Pulmonalis és az aorta általában közel a bal subclaviae. A vér származik az aortából keresztül a ductus folyamatos a szisztolés és diasztolés, ez egy formája artériák vénás fisztulák, hogy milyen módon munkájában a bal kamra növekszik. Egyes betegeknél, obliteratív a vér a tüdő ereiben vezető pulmonális hipertónia. Ebben az esetben a sönt kétirányú vagy jobbra-balra.

A klinikai kép a nyitott ductus arteriosus

Tünetek és jelek a nyitott ductus arteriosus

Nincsenek tünetek, amíg a bal kamrai dekompenzáció. A szív a normál tartományban vagy fokozott könnyen határozott lépéseket a tetején. Széles pulzusnyomás és diasztolés nyomás alacsony. Balra, a szélén a szegycsont első intercostales tér lehet hallani a folyamatos durva zaj "a gép", ékezetes végén systole. Trilla gyakori. Ha van egy jelentős növekedés a balkamra jelen és paradox felosztása a második hangot.

Radiológiai megállapításai nyitott ductus arteriosus

A szív normális nagyságú és kontúr, de ott is növekszik, és a bal pitvar és a bal kamra. Szembetűnő kiemelkedés az aorta és a bal pitvarba.

EKG szabadalmi ductus arteriosus

Általános megállapítások vagy jelek bal kamrai bővítés, amely attól függ, hogy a szélessége a csatorna.

Speciális vizsgálatok:

Szívkatéterezést meg lehet határozni a bal-jobb shunt. A katéter átadhatók egy. Pulmonális keresztül a ductus az aortába és segítségével a angio kardiográfia lehetséges jelenlétének kizárására többi hibák (például. Valsalva sinus törés a jobb szív), amely az egy hasonló hang a ductus arteriosus persistens.

A kezelés a nyitott ductus arteriosus

A tapasztalt kezek, műtéti mortalitás alacsony (<1%), ezért célszerű, hogy lezárja a duett. Rendelkező mortalitás magasabb idős betegekben. Ezért óvatosnak kell lenni tanácsadás sebészeti beavatkozás, különösen, ha a beteg tünetmentes, és nincs bal kamrai hipertrófia. A legnagyobb kockázatot jelent szubakut bakteriális endocarditis.

Abban az esetben, hogy a jelek a pulmonalis hypertonia ligáláshoz vagy vágására duett k vitatott, de a kortárs nézet támogatja, ligging minden esetben, míg egy másik sönt balról jobbra, míg pulmonalis áramlás növekszik, a nyomás egy. Pulmonális volt <100 Hgmm.

Forecast szabadalmi ductus arteriosus

Big söntök a korai gyermekkorban okozhat magas halálozási arány. Kisebb söntök összeegyeztethetők hosszú élettartamú kor. A leggyakoribb szövődmény a pangásos csökkenése a szív működését. Szintén előfordulhat és bakteriális endocarditis. Kis százaléka betegek pulmonalis és a magas vérnyomás, hogy így az alsó végtagok, különösen a lábujjak a cianózis (összehasonlítva a szokásos színével a ujjak. Ebben az állapotban a beteg nem az műtét.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Patent ductus arteriosus
Close