Milyen Glenn sönt

Milyen Glenn sönt

Glenn shunt
Glenn shunt

Glenn sönt egy átmeneti kezelés, kerül alkalmazásra gyermekek (megelőző a Fontan eljárás) javítását a vér áramlását a tüdőbe, ahol csak egy kamra megfelelően működik, és a másik sokkal kisebb, és nem küld elegendő vért a test és a tüdőben. Glenn shunt a műtét, amelynek a vena cava superior össze van kötve a megfelelő tüdő artéria hogy küldje a vér közvetlenül a tüdő és elmúlik szív és az ő vékony kamra, amely megakadályozza a megfelelő véráramlást. Glenn shunt igyekszik elkerülni teljesen elégtelen szív és az ő néha alkalmazzák mindkét tüdőben, majd az úgynevezett kétirányú Glenn shunt.

Ki kell Glenn shunt

Betegeknek, akiknek szükségük van Glenn shunt azok, akik szenvednek veleszületett szív hiba és jeleket, amelyek lehet felismerni a bőr kékes elszíneződése, ajkak és körmök, amelyek miatt előforduló hiányosság az oxigén a vérben. Glenn shunt paliative a műtét típusa, amely nem oldja meg a problémát, vagy végre nyitott szívvel, de tesz egy kis bemetszést a mellkasban, amely után a beteg marad a kórházban pár napig.

Miután sikeresen Glenn shunt eljárás, Fontan eljárás egy logikus, de nem végzik együtt, mert lehet, hogy egy nagy pulmonalis nyomás. A nagy előnye, Glenn shunt képes elvégezni nagyon korán a gyermekek és ezáltal javítsák életminőségüket. A hátránya Glenn shunt hogy egyes gyerekek egyre nagyobb a pulmonalis nyomás ami több problémát.

A klasszikus Glenn shunt most nagyon ritka, mert meghaladja a kétirányú Glenn shunt műtét. Kétirányú Glenn Shunt általában a második mögött Blalock Taussig műtétet, amely végre az újszülötteket. Az előnye kétirányú Glenn sönt eljárás lehetővé teszi, hogy az, hogy ő a vér áramlását, hogy nincs az oxigén a mindkét tüdőben, és nem érinti a tüdőartériába fa. Ez előnyt jelent a folytatása az oka annak, hogy Fontan eljárás megköveteli ép arteria pulmonalis fa. További előny, hogy az ilyen típusú Glenn sönt művelet az, hogy nem okoz következmények tüdő véredény, ami szűkítheti, és sűrítjük a megnövekedett pulmonalis nyomás. Glenn shunt egy nagyon biztonságos üzemeltetéséhez, de előfordul, hogy a halál bizonyos helyzetekben. Miután Glenn shunt idővel lehet az ismételt megjelenését cianózis epizódok és perifériás telítettség, bizonyos esetekben, fertőzéshez vezethet és pericardiális vagy pleurális effúzió.


Elnézést kérünk az esetleges helyesírási hibákat. Ez az oldal fordították "healtcare-center.blogspot" - Glenn shunt
Close